Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova kritika

Karamarko: Ova Vlada nema ni potporu vlastite stranke

Tomislav Karamarko
Foto: Davor Javorović/Pixsell
09.06.2014.
u 17:00

Ovi nisu stručni, a sada vidimo da se rasipaju i raspadaju po svim šavovima, rekao je šef HDZ-a

Na tragu smo rješenja da Kolinda Grabar Kitarović bude kandidatkinja HDZ-a na predsjedničkim izborima, poručio je predsjednik stranke Tomislav Karamarko gostujući u emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez". Dodao je da će odluka biti poznata do izvještajnog sabora 17. lipnja.

– Ona je duboko, duboko svjesna ove teške krize. Naša kampanja bit će usmjerena upravo na taj način. Idemo vidjeti kako svi zajedno možemo pomoći da se izvučemo iz krize – rekao je Karamarko, nazivajući Kolindu Grabar Kitarović "vjerojatnom kandidatkinjom HDZ-a".

Komentirajući raskol u SDP-u i izbacivanje Slavka Linića iz stranke Karamarko je rekao da ova Vlada nema ni potporu vlastite stranke te da Hrvatsku iz krize može izvući samo stručna i homogena ekipa.

– Ovi nisu stručni, a sada vidimo da se rasipaju i raspadaju po svim šavovima – rekao je, dodajući da ova Vlada tlači sve hrvatske građane koji vape za kvalitetnim rješenjima.

Karamarko želi prijevremene izbore, no vladajuća većina u Saboru je stabilna.

– To je ekipa koja želi biti na vlasti – rekao je Karamarko, dodajući da je njihova bešćutnost i tvrdoća prema običnom građaninu nevjerojatna.

SDP, rekao je, mora doživjeti reformu.

– Oni nam ništa nisu ponudili iz spektra socijaldemokratskih rješenja i karakteristika koje bi trebala imati socijaldemokratska stranka. Jedino što nam nude jest patološka mržnja prema HDZ-u, otklon prema hrvatskoj novoj suvremenoj neovisnoj državi, skepticizam kad je ta Hrvatska u pitanju, specifičan odnos prema Domovinskom ratu i braniteljima... To mi sve više miriši ili smrdi na jugofiliju i jugonostalgiju, a ne na socijaldemokraciju – rekao je Karamarko, dodajući da bi volio da se u Hrvatskoj pojavi autentična domoljubna socijaldemokratska stranka.

Karamarko je rekao da SDP još uvijek nije raščistio sa zločinima komunizma, a stranku je nazvao direktnim sljednikom "zločinačke organizacije koja se zove Savez komunista Jugoslavije".

– Dan-danas naše ulice, trgovi i tako dalje nose ime Josipa Broza Tita, koji je eklatantni zločinac – rekao je Karamarko.

Komentirajući slučaj navodnog prisluškivanja Slavka Linića, Karamarko je rekao da je takvo što moguće.

– To je, nažalost, moguće otkad je ova Vlada na sceni. To nas vraća 30, 40 godina unazad, kada je Partija koristila i policiju i Udbu i službe za svoje interese – rekao je Karamarko, dodajući da za njegova šefovanja službom "niti jedan dokument nije iscurio u javnost".

Karamarko je rekao da neće ići u Brazil na Svjetsko prvenstvo u nogometu jer doma ima dobar televizor. Rekao je da je optimist i vjeruje u hrvatsku reprezentaciju, a igrače je nazvao velikim domoljubima.

Komentara 216

SL
_Slavonac_
17:29 09.06.2014.

Njihova jugonostalgija postaje nemjerljiva...a sto se tice socijaldemokracije, tu nema ni s od nje...

SJ
samo.jako.397
17:27 09.06.2014.

ljudi to je realnost

DE
desnooo
17:29 09.06.2014.

SDP je komunisticka partija,miljama daleko od socijaldemokracije.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije