Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENO PRIJAVLJENI

Na temelju lažnog prebivališta izvukli od poslodavca 40 000 kuna

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
16.08.2019.
u 13:32

Zagrebački policajci kazneno su prijavili 58-godišnjaka i 34-godišnjaka zbog sumnje da su lažnim prijavljivanjem prebivališta prevarili poslodavca

Zagrebački policajci kazneno su prijavili 58-godišnjaka i 34-godišnjaka zbog sumnje da su lažnim prijavljivanjem prebivališta prevarili poslodavca, koji im je na ime naknada  troškova za prijevoz od svibnja 2015. do listopada 2018. godine svakome isplatio oko 40.000 kuna.

Policija je u petak izvijestila kako je 58-godišnjak naknadu troškova prijevoza primao na temelju izjave da na posao putuje sa šireg područja Karlovca do Zagreba, iako je stanovao na zagrebačkom području. 

''Lažnim prikazivanjem činjenica doveo je u zabludu poslodavca, medicinsku ustanovu, koji mu je isplaćivao naknadu za prijevoz. Na taj način oštetio je poslodavca za oko 40.000 kuna'', kažu u policiji.

Sumnjaju da je isto kazneno djelo na isti način počinio i 34-godišnjak, također oštetivši poslodavca za oko 40.000 kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv obojice je podnijeta kaznena prijava zbog prijevare.

Komentara 1

DU
Deleted user
14:38 16.08.2019.

Te naknade za prijevoz na posao su nikaj drugo nego pljacka poreznih obveznika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije