Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignute kaznene prijave

Na tavanu pronašli ilegalni laboratorij: Zaplijenjena marihuana vrijedna milijun kuna

Zapljena marihuane
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
1/7
30.11.2019.
u 13:50

Riječ je o čak 1.600 sadnica, ali i 65 kilograma osušene te 50 kilograma vlažne marihuane, kao i tri decilitra ulja od kanabisa

Bjelovarsko-bilogorska policija iz ilegalnog laboratorija na tavanu obiteljske kuće u okolici Garešnice zaplijenila je rekordnu količinu marihuane čija se vrijednost neslužbeno procjenjuje na milijun kuna.

Riječ je o čak 1.600 sadnica, ali i 65 kilograma osušene te 50 kilograma vlažne marihuane, kao i tri decilitra ulja od kanabisa, rečeno je na tiskovnoj konferenciji bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave u subotu. U ilegalnom laboratoriju čija je vrijednost opreme, neslužbeno se doznaje, procijenjena na 200 tisuća kuna, pronađeno je i oružje - automatska puška s pripadajućih osam spremnika za streljivo, dvije ručno izrađene kubure i 139 komada streljiva različitog kalibra.

"Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom, 44-godišnjim srpskim državljaninom, 43-godišnjom njemačkom državljankom kao i 46-godišnjim njemačkim državljaninom te 37-godišnjim bosanskoherecegovačkim državljaninom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari", izjavio je voditelj Službe kriminalističke policije Goran Tomić.

Pronađeni predmeti koji su služili za uzgoj i preradu indijske konoplje u drogu marihuanu i cannabis ulje bit će dostavljeni Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu na toksikološko, biološko i daktiloskopsko vještačenje. 

Protiv svih petero osumnjičenih osoba Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnijeta je kaznena prijava, dok su osumnjičene osobe predane pritvorskom nadzorniku ove PU.

Ključne riječi

Komentara 11

LA
lazovcina
15:37 30.11.2019.

Indijska konoplja je jedna od , za ljude, najkorisnijih biljaka. Koristi se u proizvodnji najkvalitetnijeg , pergament, papira, za tekstilnu industriju, hlace od konoplje su nepoderive, za visoko kvalitetne prirodne konopce ali i za izljecenje najtezih bolesti, kao sto je rak. Pazite, nisam rekao ljecenje, nego izljecenje. E, to je najveci problem konoplje, prevelika je konkurencija farmaceutskoj mafiji, koji su zato podplatili politicare da ju proglase drogom. Konoplju ne mozete patentirat, a svatko ju moze proizvesti, zato je zabranjena.

MI
midea
11:17 20.12.2019.

koliko je meni poznato cigarete ubijaju na desetke ljudi dnevno , zanimljivo kako ih ne zabrane !

Avatar rubinet
rubinet
14:38 30.11.2019.

Ma to je samo za osobnu uporabu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije