Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neviđen pohod u Zadru

Na svećenika krenuo nožem u ljekarni, vikao: 'Imam tuberkulozu, dajte novac!'

Sumanuti pohod u Zadru
Foto: MUP
1/4
17.05.2019.
u 10:33

Mladić je, između ostalog, provalio u kuću 73-godišnje vlasnice, odakle je otuđio prijenosno računalo, el. čitač knjiga, torbu s dokumentima, zlatni nakit, novčanik i ručni sat u ukupnoj vrijednosti većoj od 100 tisuća kuna

U rano jutro, jučer oko 6.30, 76-godišnji Zadranin izašao je iz automobila da plati parking, no maskirani mladić s kapuljačom na glavi prišao mu je s nožem i navodno rekao: "Daj novac, imam i pištolj, upucat ću te..." Taj starac nije bio jedina žrtva 25-godišnjaka, sumanutog i opasnog. Takav sumanuti pohod Zadar ne pamti. Policiji otprije poznati Zadranin, što uz prijetnju pištoljem a što nožem, pljačkao je ili pokušao opljačkati slučajne prolaznike, svećenike, krao iz Centra za socijalnu skrb, okrao ljekarne, stanove... 

– Sumnjiči ga se za više kaznenih djela razbojništava i teških krađa. Nakon što je jučer ujutro  oko 6.30 sati na Obali kneza Branimira u Zadru maskiran prišao 76-godišnjem muškarcu te mu uz prijetnju noža pokušao otuđiti novac, nešto kasnije, oko 8 sati, maskiran s crnom kapom na glavi (fantomka) u Glagoljaškoj ulici došao je u crkvu, gdje je nasilno otvorio vrata crkve i držeći nož u ruci od svećenika pokušao otuđiti novac – istaknuli su iz zadarske policije. Tamo je, kako neslužbeno doznajemo, pokucao na vrata. Kada ga je svećenik vidio s nožem, pokušao mu je zatvoriti vrata, no 25-godišnjak probio ih je nogom i krenuo za svećenikom, ali ubrzo je pobjegao nakon što je vidio da su u crkvi još dvije osobe. 

Sumanuti pohod u Zadru
1/4

– Odande je došao do prostorija škole u ulici Dr. Franje Tuđmana, odakle je iz ureda otuđio novčanik s novcem i osobnim dokumentima 30-godišnjeg vlasnika. Svoj pohod je nastavio te otišao do ulice Andrije Hebranga, gdje je kroz prozor ušao u prostorije Centra za socijalnu skrb, preturao po stvarima, a kada su ga djelatnici zatekli, kroz prozor se udaljio a da nije ništa otuđio – istaknuli su iz zadarske policije. I tu nije bio kraj jer je već oko 11.15 sati također maskiran ušao u ljekarnu u Ulici Ivana Mažuranića.

Imam tuberkulozu, sve ću vas zaraziti – vikao je, kako doznajemo od izvora bliskog istrazi, ovaj 25-godišnjak držeći u ruci metalnu šipku, te uz prijetnju pištolja od djelatnice otuđio novac, nakon čega se udaljio.

Neposredno nakon toga, oko 11.30 sati, u Ulici Benka Benkovića provalio je u kuću 73-godišnje vlasnice, odakle je otuđio prijenosno računalo, el. čitač knjiga, torbu s dokumentima, zlatni nakit, novčanik i ručni sat, u ukupnoj vrijednosti većoj od 100 tisuća kuna – istaknuli su iz policije i dodali da su ga odmah nakon toga pri izlasku iz dvorišta zatekli policijski službenici Službe kriminalističke policije u trenutku dok je u rukama nosio otuđene stvari i oružje, te je uhićen i doveden u prostorije policije.

– Kod njega su također pronađeni pištolj, metalna šipka, novac i drugi predmeti koji potječu od izvršenja ili su pogodni za izvršenje kaznenih djela – istaknula je Sonja Šimurina uz PU Zadarske.

Pogledajte video o misterioznim ljudima – tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 15

CZ
Csi.Zagreb
11:45 17.05.2019.

Došao iz šume i konspirativno širi komunizam.

DU
Deleted user
13:13 17.05.2019.

Po slici i zaplijenjenim stvarima (to ima svaki klinac) moglo bi se zakjučiti da je čovjek bolestan.

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
12:17 17.05.2019.

ovaj je imao naporan radni dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije