Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propao pokušaj potvrđivanja optužnice

Je li Lovren lažno svjedočio na suđenju Mamiću odlučivat će sud u Zagrebu

Dejan Lovren
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/11
14.01.2019.
u 11:46

Još je ljetos Vrhovni sud postupak protiv Modrića prebacio u Zagreb, a isto je, kako je otkrio Miljević, učinio nedavno i u slučaju Lovrena

Ni iz petog pokušaja nije se stiglo odlučivati o potvrđivanju druge optužnice protiv Zdravka Mamića i ostalih.

Predmet ponovni ide na Vrhovni sud, a ovoga puta radi odlučivanja je li Županijski sud u Osijeku uopće nadležan za taj proces. Obrana se naime danas bazirala na tvrdnju o mjesnoj nenadležnosti a pozvali su se na stavove Vrhovnog suda u slučaju optužnica za lažno svjedočenje protiv Luke Modrića, Dejana Lovrena i Modrićeve punice Vesne Juraić.

Naime, još je ljetos Vrhovni sud postupak protiv Modrića prebacio u Zagreb, a isto je, kako je otkrio Miljević, učinio nedavno i u slučaju Lovrena i Juraić.

Pogledajte video: Izjava Mamićevog odvjetnika Veljka Miljevića

Da je to istina i da će zagrebački sud odlučivati i o sudbini Dejana Lovrena i Modrićeve punice potvrđeno nam je i na Općinskom sudu u Osijeku gdje je prvotno taj spis završio. Vodeći se time obrane smatraju kako i postupak sa Županijskog suda u Zagrebu.

Podsjetimo, iz automobila kojim su stigli tužitelji USKOK-a na osječki sud u dva je navrata izneseno po nekoliko kutija dokaznih materijala. Mamićev odvjetnik Veljko Miljević smatra kako ni danas neće biti uvjeta za održavanje sjednice, ponovno zbog neuredne dostave poziva optuženicima.

Pogledajte video: Izjava Mamićevog odvjetnika Veljka Miljevića

Braću Mamić i ostale tereti se za izvlačenje 144 milijuna kuna iz Dinama putem off-shore kompanija.

Pogledajte video: Zdravko Mamić o presudi

Komentara 13

CR
crodux
12:26 14.01.2019.

ma mozete mu..

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
10:53 14.01.2019.

Puna podrška Maminjuuuuuu Legendiiiii!!!

AR
Arger
11:54 14.01.2019.

Jedino se Mamicu sudi politicki....u Osjeku, a terete ga za djela pocinjena u Zg.Zasto se njegov slucaj neprebaci u Zagreb?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije