Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
je li vjerodostojan?

Na suđenju za ratni zločin u Sisku svjedočit će i ministar Jakovina

'25.02.2012., Split - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina otvorio medjunarodnu manifestaciju maslinara Mediterana, Maslina Split 2012.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Ivana Ivanović/Pixsell
13.06.2012.
u 13:08

Aktualni ministar, koji je kao i Bošnjak bio u specijalnoj postrojbi policije Vukovima, u taj kraj stigao je u rujnu 1991. Zločin za koji se tereti Bošnjaka dogodio se prije, navodi optužba.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, zatim Ivan Jarnjak, Ivan Vekić, Josip Manolić i Antun Tus na popisu su svjedoka koji će biti ispitani u Osijeku na suđenju za ratni zločin nad srpskim civilima u Sisku 1991. i 1992. Njihovu se ispitivanju protivilo Državno odvjetništvo, no sud je prihvatio ove prijedloge obrane optuženih Vladimira Milankovića i Drage Bošnjaka. Jakovinino svjedočenje, smatra optužba, ne može biti vjerodostojno jer je nedavno u medijima govorio o ratnim zločinima u Sisku. Usto, aktualni je ministar, koji je kao i Bošnjak bio u specijalnoj postrojbi policije Vukovima, u taj kraj stigao u rujnu 1991. Zločin za koji se tereti Bošnjaka dogodio se prije.

Jarnjak ne bi, ističe odvjetništvo, trebao biti ispitan jer je posjetio Milankovića lani u osječkom zatvoru.

– Jarnjakovu i Milankovićevu razgovoru nazočio je upravitelj osječkog zatvora. Nisu razgovarali o slučaju nego o Milankovićevu zdravstvenom stanju, i to nakon smrti Đure Brodarca – usprotivila se Milankovićeva braniteljica Nataša Čučić.

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Miroslav Kraljević smatra, nadalje, kako Antun Tus, Josip Manolić i Ivan Vekić nemaju nikakva saznanja koja bi bila bitna za ovaj postupak jer u inkriminiranom razdoblju nisu bili na tom području.

Od 17 pozvanih svjedoka u posljednja tri dana, na Županijski sud u Osijeku kročilo ih je tek sedam. Ispitat će se, inače, više od 150 svjedoka, a čak i kada ne bi bilo nikakvih odgoda, presuda se ne očekuje prije ljeta iduće godine. Poteškoće stvara to što ih je većina s područja Siska i Banovine, a 30-ak ih je iz Bosne i Srbije. Pribjeći će se, vjerojatno, svjedočenju videovezom i čitanju pojedinih iskaza.

Komentara 1

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
13:26 13.06.2012.

'Optužba: Jakovinino svjedočenje ne može biti vjerodostojno, govorio je o tome u medijima' .... A svjedočenje Mustaća i Perkovića, osoba sa međunarodne tjeralice protiv Merčepa je vjerodostojno?????? Ili možda Jože Boljkovca, koji dok je bio u bajboku je proglašavan nesposobnim za suđenje radi starosti i dementnosti, dok se u svjedočenju protiv Merčepa raspjevao kao golubica, i 'sjeća' se i najsitnijih detalja??? Prestrašno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije