Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje za ubojstvo

Na suđenju fatalnoj ujni i nećaku naloženo traseološko vještačenje

\'virovitica - 060711 - sladjana novoselnik  Snimio: Maja Santosi/Pixsell\'
Maja Šantoši/Pixsell
24.05.2012.
u 17:07

Uz dinamiku zločina, traseološko vještačenje trebalo bi dati odgovor na pitanje zbog čega su pojedini predmeti nađeni na određenim mjestima.

Na suđenju Slađani Novoselnik (27) i 17-godišnjem nećaku za ubojstvo Domagoja Novoselnika (32) u lipnju prošle godine u Vrisniku na otoku Hvaru, u četvrtak je naloženo traseološko vještačenje mjesta zločina da bi se utvrdila dinamika zbivanja.

Slobodna Dalmacija piše da su u nastavku glavne rasprave na Županijskom sudu u Splitu saslušani sudski vještaci, odnosno psiholog, psihijatar i patolog.

Uz dinamiku zločina, traseološko vještačenje trebalo bi dati odgovor na pitanje zbog čega su pojedini predmeti nađeni na određenim mjestima. Ustanovljeno je da je ubojica Novoselniku ubod nožem u prsa zadao s leđa i preko ramena. Dubina rane od 17 centimetara, jedno slomljeno rebro i činjenica da se drvena drška noža slomila u trenutku uboda, svjedoče o intenzitetu napada. Ubojica je nakon napada izvukao nož sa slomljenom drškom iz žrtve. Na tijelu ubijenog pronađene su još dvije ozljede. Jedna je, uslijed udarca tupim predmetom, nastala na glavi, dok je drugi ubod nožem uočen na bedru.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića naložilo je vještačenje koje će se provesti na temelju fotografija i zapisnika s očevida te nalaza patologa. To je nužno jer tijekom istrage nije provedeno traseološko vještačenje kojim se pregledavaju svi tragovi s mjesta zločina te potom kombiniraju s nalazima ozljeda i ostalih vještačenja.

Optuženoj ujni i nećaku prijete zatvorske kazne koje su predviđene za teško ubojstvo. Slađana Novoselnik mogla bi dobiti do 40, a 17-godišnjak do 10 godina kazne zatvora.

Komentara 1

Avatar Vuglec
Vuglec
08:22 25.05.2012.

Moraju joj se naći olakotne okolnosti, ipak je ona žena, a žene ne mogu biti nasilne, barem tako tvrde B.a.b.e i Neva Telle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije