Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na suđenje Rončeviću pozvano 30 svjedoka

rončević
Goran Jakuš/PIXSELL
10.02.2010.
u 21:48

Neke od svjedoka koje poziva Uskok branitelji optuženih zvat će ponovno jer ih nisu mogli ispitati ni o čemu osim o onome zbog čega ih je pozvao Uskok.

Gotovo 30 svjedoka na popisu je pozvanih na 13 ročišta koja će se održati do kraja ožujka u sudskom postupku protiv bivšega ministra obrane Berislava Rončevića i njegova tadašnjeg pomoćnika Ive Bačića, zbog afere s kamionima i optužnice koja ih tereti za 10 milijuna kuna štete za državni proračun.

Među svjedocima bit će generali Jozo Miličević, Slavko Barić i Josip Lucić. Nedostaci novog Zakona o kaznenom postupku doveli su već do mogućnosti produljenja postupka.

Neke od svjedoka koje poziva Uskok branitelji optuženih zvat će ponovno jer ih nisu mogli ispitati ni o čemu osim o onome zbog čega ih je pozvao Uskok.

Komentara 2

OB
-obrisani-
21:59 10.02.2010.

Vrlo se jasno reklo da nitko nije iznad zakona i odi se to potvrđuje, ako ima Rončevićeve krivnje biti će osuđen, a ako nema neka se podigne optužnica za klevetu. Vrlo jednostavno.

00
0001
22:53 10.02.2010.

Ovaj slučaj pratim od prvih dana i drago mi je da je počela borba protiv korupcije u Hrvatskoj, ali ne mogu se oteti u zadnje vrijeme dojmu da je ovo politički montiran proces. Kao prvo tu su se upleli Mesić za kojeg ne bi stavio ruku u vatru da nije nevin u ovom procesu koji se tako energično brani i proziva Rončevića. Kao drugo tu su se pojavili Stazić i Linić, ne baš neke moralne vertikale u hrvatskoj politici, ali OK. Oni su bili tako slobodni da su Rončevića već bili osudili, a da nisu svi svjedoci i sam Rončević ispitani. Pa ja jednostavno pitam gospodu iz SDP-a gdje je tu pravna država u koju se kunu kao nekad u druga Tita?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije