Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na sud zbog bijega kćeri: Neka alimentaciju plaća djed

03.04.2009.
u 20:05

Maloljetna V. (16) iz Bjelovara sa svojim ocem Vladimirom Vidačekom (52) od svoga djeda po majci Dragutina Drožđana tužbom traži plaćanje alimentacije. U dokumentu se bjelovarskom sudu preporučuje neka presudi da Dragutin Drožđan (60) iz Novog Gloga u općini Sveti Ivan Žabno mora unuci davati 1000 kuna mjesečno s kamatama. Otac i kći traže da djed preuzme obvezu plaćanja doprinosa jer otac sa svojim prihodima manjim od 1900 kuna ne može podmirivati mjesečne potrebe srednjoškolke od 1800 kuna.

Vidio je osam puta
Postupak je počeo nakon što se Vladimir rastao od Drožđanove kćeri Sussane, a kako nakon te parnice nije odlučeno o plaćanju alimentacije, što nije bilo moguće jer se Sussani izgubio svaki trag, odgovornost je po slovu zakona pala na djeda kao prvog sljedećeg srodnika. No, Dragutin Drožđan s tim se ne miri jer kaže da on to dijete ne osjeća kao svoju unuku s obzirom na to da ju je vidio samo osam puta.

– Ja o tom braku nisam imao pojma, kao ni o djetetu koje se rodilo. Sa Sussanom sam raskrstio nakon njezina prvog braka u koji je ušla u dobi od 18 godina. Tada mi je rekla da bi bila najsretnija kad bih bio dva metra pod zemljom, a tri godine nakon toga rastala se i udala za muža svoje šogorice – jada se Drožđan. Čudi se takvom postupku jer Vidaček ima i stan u Bjelovaru i štand za prodaju povrća, pa, kaže, dobro živi.

Majku nisu našli
Drožđan je još kazao da se ne osjeća odgovornim jer dijete ima oba roditelja. – Došli su mi kao paraziti uzeti ono malo što imam, a Vidaček je na sud došao i pijan – žali se Drožđan, a Vidaček s druge strane komentira da je najlakše odreći se vlastite unuke te se nada da će sud presuditi u njihovu korist, da nisu u lošim odnosima jer su se vidjeli na sudu u ožujku.

Objašnjava da bivša supruga Sussana nije na adresi u Zagrebu već 10 godina i da zbog toga alimentaciju mora plaćati djed. Socijalna radnica Đurđa Karadžić kaže da su takvi slučajevi rijetki, no nužno ih je riješiti prema novom Obiteljskom zakonu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije