Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična strast

Na studij u Osijek i natrag u Koprivnicu uvijek biciklom

Bicikl
Damir Špehar/Pixsell
22.09.2010.
u 15:45

Marko Marković samo u posljednja četiri mjeseca prevalio je više od 7000 kilometara.

Strast koju prema vožnji bicikla ima 24-godišnji Marko Marković iz naselja Draganovec pokraj Koprivnice, koji zbog prijatelja posljednjih mjeseci često navrati u Bjelovar, doista se rijetko viđa. Od svoje pete godine ne odvaja se od bicikla pretvorivši ga u gotovo jedino prijevozno sredstvo kojim se koristi.

– Za sve godine dok sam išao u osnovnu i srednju školu autobusom sam se vozio samo tri puta, a sve ostalo išao sam isključivo biciklom – ističe, dodajući da mu je osnovna škola bila udaljena tri, a srednja čak dobrih pet kilometara. Ni danas kao student osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta ne zna za drugo prijevozno sredstvo. Od Osijeka do rodnog Draganeca i natrag ima oko 400 kilometara, a taj put biciklom godišnje prijeđe barem 15-ak puta.

Od bicikla nikad umoran

– Put u jednom smjeru prijeđem za 6 sati i nikad se nakon toga ne osjećam umoran – ističe, dodajući da mu je bicikliranje poseban užitak.

– Kad god imam neki problem, uzmem bicikl i tako se opuštam osjećajući neki poseban mir i slobodu – objašnjava svoju strast dodajući da bicikl koristi svakodnevno i u svim vremenskim uvjetima.

– Na putu od Osijeka do Koprivnice za sve ove godine samo mi se dva puta dogodilo da sam se zbog nevremena i teških uvjeta morao zaustaviti na sat ili dva. Nakratko sam se sklonio pod autobusnu kućicu i potom nastavio dalje – ističe prisjećajući se neobičnog iskustva. U sjećanju mu je, kaže, ostala i vožnja kada je prvi put u noći vidio dugu za koju je vjerovao da se može vidjeti samo danju.

– Bicikliranje mi omogućuje da uvijek doživim nešto novo i zato ga volim – zaključuje dodajući da je samo u posljednja četiri mjeseca prevalio više od 7000 kilometara.

Ključne riječi

Komentara 4

DV
djon vejn
18:23 22.09.2010.

Svaka čast!:D

TY
Tyrael
13:45 16.10.2010.

Ovaj \"novinar\" je definitivno gluplji od ovog lažova. Nema 400, nego 280km, al ok, novinar je nepismen pa se ne zna sluziti googlom, a niti izračunati kolika bi bila prosječna brzina biciklista ako bi za 6 sati prešao 280km. 46,6 km/h PROSJECNO, dakle bez ikakvih zastoja na cesti i semafora. Svaka budala je danas \"novinar\" pa nasjedne.... Da 400km prijedje za 6sati bila bi mu prosječna brzina 66,6 km/h. LOL

MK
MrKI_KC
22:55 06.12.2010.

Mir i Dobro Evo da ja ovo malo iskomentiram jer je ovdje riječ o meni!! Putem kojim sam ja uglavnom išao ima od Koprivnice preko Donjeg Miholjca do katedrale u Osijeku točno 200 km. Vozim bicikl FUJI ODESSA CROSS, uske gume na 28 colnim kotačima, bicikl s kojim na toj relaciji držim tempo malo iznad 35km/h, a brzine koje se mogu držati na ravnom su 50 do 60 km/h. Pogledajte računicu i vidjeti čete da se tih 6h vožnje odnosi na jedan smjer! Iako je izvedivo i priječi 400 km, dakle, Osijek-Koprivnica-Osijek ili Koprivnica-Osijek-Koprivnica u 10 sati! Duljina puta je više puta provjerena a i vrijeme vožnje. Prolazio sam to i još ću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije