Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENO VIŠE OSOBA

Na stečajevima 'izvukli' 30 milijuna kuna: Među uhićenima i sudac Trgovačkog suda

Zagreb: Trgovački sud zatvoren radi oštećenja nastalih u potresu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
17.02.2021.
u 11:53

Prema onome što je za sada poznato, sumnjiče se da su s računa stečajnih dužnika podizali novac koji su zatim koristili za privatne svrhe

Više osoba koje se sumnjiče za malverzacije sa stečajevima uhićeno je na području više policijskih uprava. Kako je potvrđeno iz MUP-a, u tijeku je zajednička akcija policije i USKOK-a.

Prema neslužbenim informacijama, među uhićenima je Mihael Kovačić, sudac Trgovačkog suda koji se bavi stečajevima.

Neslužbeno se doznaje da je među osumnjičenima i nekoliko stečajnih upravitelja, Branko P. i Iva. P. Prema onome što je za sada poznato, sumnjiče se da su s računa stečajnih dužnika podizali novac koji su zatim koristili za privatne svrhe.

Kako bi prikrili što rade, koristili su fiktivne fakture, a prema neslužbenim informacijama, pričinjena je šteta oko 30 milijuna kuna.

O svemu se oglasila i policija.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje da su u stečajnim postupcima počinili više kaznenih djela. U tijeku su uhićenja te provođenja dokaznih radnji na području više policijskih uprava, u kojima sudjeluje 40 policijskih službenika. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija će osumnjičene osobe predati pritvorskom nadzorniku, dok će Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeti kaznenu prijavu. Tada ćemo izvijestiti o više detalja", stoji u priopćenju MUP-a.

USKOK je objavio kako može potvrditi uhićenje i provođenje kriminalističkog istraživanja nad sucem za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta, što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo.

 

 

Komentara 63

KP
konzervativni_preporod
12:45 17.02.2021.

Branko P. i Iva. P... zašto se jasno ne napišu imena: Iva Petanjek i Branko Petanjek.. suprug i supruga stečajni upravitelji.. jer zašto ne.. čista slučajnost.. nije da tisuće drugih ljudi čeka na burzama priliku za posao.. plenkovićeva hrvatska

Avatar Barba
Barba
12:44 17.02.2021.

Trgovački sudovi su već desetljećima legla korupcije.

ML
Mladjan
12:51 17.02.2021.

Tako se i sada prodaje konstruktor ova imovina u kaštel sućurcu uz more. Po scenariju riječkoga torpeda. Radnici su gurnuti u stečaj bez isplate petnaestak plaća, bez otpremnine, bez imovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije