Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

'Na sreću, mi još ne moramo uvoziti vojnike kao neke zemlje, mladi rado pristupaju HV-u'

Siniša Jurković
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
25.05.2019.
u 19:19

Ako za nekoga možemo reći da dolazi iz vojničke obitelji, onda to sa sigurnošću možemo reći za 51-godišnjeg general-bojnika Sinišu Jurkovića koji je tek malo više od godine dana zapovjednik Hrvatske kopnene vojske.

Ako za nekoga možemo reći da dolazi iz vojničke obitelji, onda to sa sigurnošću možemo reći za 51-godišnjeg general-bojnika Sinišu Jurkovića koji je tek malo više od godine dana zapovjednik Hrvatske kopnene vojske. Više od pola njegove obitelji aktivne su vojne osobe, a kako ima još dva mlađa sina, teoretski ima još Jurkovića koji mogu slijediti taj obiteljski put i izbor vojnog poziva. U činjenici da Hrvati rado idu u vojsku, još radije u šestomjesečne rotacije i vojne misije NATO-a i UN-a u svijetu, general Jurković ne vidi nikakav dokaz ratobornosti naših vojnika, naprotiv, na njih gleda kao na – vojnike mira.

Potvrđuje, međutim, da naši strateški partneri iz drugih zemalja rado vide hrvatske vojnike, uz rame sa svojim postrojbama na terenu. Ostvaruju uspjehe u vojnim misijama i vježbama pa se prema njima stvara i određeni respekt, da, baš kao i kad je riječ o hrvatskim nogometašima. Jurković, rođen u Novoj Gradiški, 1991. godine diplomirao je na Vojnoj akademiji, iste godine uključuje se u HV, počeo je kao vojnik, pa zapovjednik voda, satnije, pa bojne, prošao je slavonska ratišta pa ostala s 3. gardijskom brigadom “Kune”. Prošao je i hrvatske ratne škole, bio zapovjednik brigade, pa 2015./2016. u SAD-u pohađao Washington National Defence University. Važan mu je i sport, posebno skijanje i ronjenje.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Večernji s radnicima Uljanika: Dečki, idem po otkaz i natrag sam začas

>>Poduzetni fratri postali pivari: Našim pivom s.Anto pridružujemo se craft-revoluciji

>>Zašto nam djeca pogibaju na zebrama

>>Vjekoslava Huljić: Bojim se da će osjećaji izumrijeti poput mamuta

Ključne riječi

Komentara 15

BR
BrankoZuti
22:45 25.05.2019.

Kako su ono cisterne hrvatske nafte poslane za srpske tenkove i kolko je na tome zaradio ugledni poduzetnik Čermak? Valjda ove mlade vojnike neće opet slat da izginu u Bosnu ko topovsko meso za interese Gojka Šuška i ustaške emigracije. A sve uz blagoslov crkve...

JU
jurica
21:33 25.05.2019.

Rado Srbin ide u vojnike dva ga tuku a trojica vuku

MA
marijaqwer
23:45 25.05.2019.

Do prije dvije godine nismo uvozili ni radnike, ali kakav je trend, uvoziti ćemo i vojnike. Nažalost sa istoka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije