Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđuju takve postupke

Na slučaj torture vojnika reagirao MORH: Zapovjednik je kažnjen, napustio je službu

MORH
Zeljko Lukunic/PIXSELL
14.05.2019.
u 13:59

Iz MORH-a kažu kako je riječ o izdvojenom slučaju kršenja primjerenog vojničkog ponašanja pojedinca te takvo ponašanje smatraju nedopustivim i osuđuju

Na medijske napise o vojniku kojem će, ako presuda Općinskog suda u Splitu postane pravomoćna, MORH morati platiti 10 tisuća kuna naknade neimovinske štete plus kamate za posljednje tri godine jer je bio izložen torturi svoga nadređenoga, regirao je i MORH.

 

Radi se o slučaju iz 2016. godine i kršenju vojne stege pripadnika Hrvatske vojske koji je obnašao dužnost zapovjednika skupine, kažu u MORH-u

"Prije svega, ističemo kako Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska, bez iznimke, sankcioniraju svaki stegovni prekršaj i ponašanje izvan okvira dosljednog poštivanja zakona, normi i pravila.

Konkretno, u ovom slučaju iz 2016. godine odmah po saznanjima nadređenih, protiv pripadnika Hrvatske vojske koji je obnašao dužnost zapovjednika skupine poduzete su mjere u skladu sa zakonskim odredbama te je sankcioniran. Proveden je stegovni postupak i navedeni je kažnjen za stegovni prijestup stegovnom kaznom, te je iste godine napustio djelatnu vojnu službu", stoji u priopćenju MORH-a.

Iz MORH-a kažu kako je riječ o izdvojenom slučaju kršenja primjerenog vojničkog ponašanja pojedinca te takvo ponašanje smatraju nedopustivim i osuđuju.

Video:  Vojna vježba tijekom posjeta Plenkovića vojarni 116. brigade Hrvatske vojske

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar neidemdalje
neidemdalje
13:23 15.05.2019.

sad se sva zlostavljanja svode na jednog vođu skupine .. što je sa glavonjama?

GE
generacija57
15:21 14.05.2019.

I on će dobiti vojnu ratnu mirovinu,mislim nadređeni koji je dobio otkaz?

VO
vorda400
14:14 14.05.2019.

Ima kakvih detalja zbog kakve torture je ovaj morao dati otkaz iz vojske? po tome bi svaka klasa ročnika od 91 do kad je bilo obavezna vojska imala bar 10 slučajeva torture i to između vojnika međusobno i još od dočasnika i časnika Nikad neću zaboraviti lika kojem su još veći manijaci dali čin razvodnika pa je malo zabrijao na američke filmove i življavao na svom vodu što svojoj klasi što na mlađoj klasi uglavnom trajalo je do jednog vikenda kad su ga dohvatili van vojarne ostatak vojnog roka bolnica i kućna njega pa ti glumi budalu među još večima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije