Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Plenković: Osuđujemo napad na vojnike, to je prvi takav incident u 16 godina

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.07.2019.
u 11:47

Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice su samo dvije točke, a jedna od njih je Prijedlog uredbe o općim pravilima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave

U Banskim dvorima održava se 170. sjednica Vlade.

Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice su samo dvije točke i to Prijedlog uredbe o općim pravilima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave te Prijedlog zaključka u vezi s provjerom broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative "67 je previše".

Premijer se u početku sjednice osvrnuo na napad na hrvatske vojnike u Afganistanu.

– Ozlijeđena su tri hrvatska vojnika, jedan je dobio teške ozljede glave i nalazi se u životnoj opasnosti. Druga dvojica su dobila također teške ozljede, jedan noge, jedan ruke. Osuđujemo napad koji se dogodio. Naši su časnici u kontaktu s obiteljima ozlijeđenih hrvatskih vojnika, njima se pruža medicinska pomoć i podrška – rekao je Plenković.

– Ovo jer prvi incident ovakve vrste i razmjera u 16-godišnjem iskustvu, najprije u okviru operacije ISAF, a sada u okviru operacije Odlučna potpora. 99 pripadnika je trenutačno u Afganistanu, nismo dosad zabilježili ovakav napad s ovakvim posljedicama – kazao je Plenković.

– Kada liječnici procjene, radit ćemo na tome da ozlijeđeni vojnici što prije dođu u Hrvatsku – dodao je.

Plenković se osvrnuo i na buran protekli tjedan.

– U petak smo imali cijeli dan aktivnosti u Hrvatskom saboru koje su se odnosile na izglasavanje povjerenja novim članicama i članovima vlade, imenovanjima dvaju novih potpredsjednika Vlade. Želim čestitati na imenovanjima i Davoru Božinoviću te Zdravku Mariću – rekao je Plenković i poželio je dobrodošlicu novim ministrima koji su prošli tjedan prisegnuli u Saboru. Zahvalio se i saborskim zastupnicima koji su im dali potporu koja je bila 'čvrsta i jasna'.

Vlada će sutra sjednicu održati u Čakovcu, podsjetio je premijer, a za koju su pripremili 'bogat i sadržajan dnevni red koji ide na korist i razvoj cijeloga Međimurja i ljudi u županiji'.

Ključne riječi

Komentara 17

VB
vbn2
12:11 24.07.2019.

Činiti dobro. Lijepo iskustvo, ali i vrlo opasno. Neka se oporave što prije!

MA
magdalenakristo
12:15 24.07.2019.

I treba osuditi napad! Dečki su bili savjetnici i mentori, a ne borci. A ovi što provociraju po komentarima, može vas samo sramota biti da u svaku tragediju uvlačite politiku

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
14:13 24.07.2019.

Anemični Borg 🤣🤣🤣🤣 , i kad je zalosna tema nasmijem se koga narod podrzava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije