Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na sebi štedjela, a na majstora feng-shuija olako trošila milijune

cheng
reuters
03.02.2010.
u 16:06

Milijarde funti Nine Wang, najbogatije Azijke, koje su po oporuci pripale njezinu ljubavniku, sada su vraćene u dobrotvornu zakladu njezine obitelji. Njezin je ljubavnik, inače, svoje sljedbenike savjetovao da pale novac.

Seks, otmice, lažirane oporuke i bujice novca obilježile su skandal koji već nekoliko dana potresa Hong Kong. Visok sud te donedavne britanske kolonije, a danas jednog od najbogatijih teritorija na svijetu, poništio je oporuku kojom je, preminuvši prije tri godine, najbogatija žena Azije Nina Wang svoje bogatstvo teško više od osam milijardi funti ostavila Tonyju Chanu, bivšem konobaru i samoukom učitelju feng-shuija. Stara bogatašica angažirala je Chena kako bi pomoću feng-shuija pronašla Teddyja Wanga, svog supruga koji je još 1990. godine otet na izlazu iz hongkonškoga Kraljevskog džokejskog kluba.

Suprug dva puta otet

To je bilo njegovo drugo iskustvo s otmičarima, no dok je prije sedam godina nakon prve otmice Teddy oslobođen po isplati otkupnine od 5,5 milijuna funti, ovaj je put  nestao bez traga. Nina Wang, do tada izvršna direktorica njihove građevinske tvrtke, sama je počela upravljati poslom i raspolagati milijardama dolara imovine, što se ocu njezina otetog supruga ni najmanje nije svidjelo. Zatražio je da se Teddy proglasi mrtvim kako bi dobio dio sinovljeva bogatstva, no odlučeno je da sav imetak pripada  Teddyjevoj supruzi. Nije pomogla ni očeva tvrdnja da je Nina Teddyja neprestano varala s vlasnikom jednoga hongkonškog skladišta, zbog čega ju je on izbacio iz oporuke.

Škrta i pohotna

Nina je bila poznata kao najkontroverznija bogatašica Hong Konga. Dok je mjesečno na vlastite potrebe ukupno trošila samo 200 funti, izbjegavala skupe restorane, a na kinopredstave odlazila u dnevnom terminu kako ne bi plaćala skupu kartu, bez problema je novac trošila na mlade ljubavnike i feng-shui. Upravo je Tony Chan, samoproglašeni guru feng-shuija, koji je svojim sljedbenicima savjetovao da pale novac, 2005. zapeo za oko šezdesetpetogodišnjoj bogatašici. Uz seanse feng-shuija  uskoro su počeli i puno prisniju vezu, što je Nina bogato nagrađivala. Kad je dvije godine kasnije bogatašica umrla, Tony je izvukao oporuku po kojoj mu pripada njezino bogatstvo. Obitelj Wang odmah je uložila žalbu, a novac je nakon novog procesa pripao dobrotvornoj zakladi obitelji Wang.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije