Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditelji trebaju popustiti
Povratak na članak

'Na psihijatriju dolaze učenici s paničnim napadima, škola je postala izvor frustracije'

Škola više nije izvor zadovoljstva, nego frustracije. Djeca pucaju po šavovima! Ta djeca mjesec dana niti spavaju, niti jedu, kaže psihijatrica Katarina Dodig-Ćurković

Komentari 12

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
11:36 12.06.2019.

Roditelji su veći problem od same djece jer većina je njih frustrirana što nisu ostvarili ništa u životu pa upisuju djecu na sve moguće aktivnosti jer će sad od malena njima usadit radne navike no gotovo u pravilu nakon određenog vremena od svega skupa ništa.

VL
BO
Bogodol
10:57 12.06.2019.

To je bilo sa dosadašnjim generacijama, ali sada "škola za život" koju uvodi ministarka (da ju ne nazovem pravim imenom, izbacili bi mi članak) gdje škola treba biti igra, i nakon igre ništa se neće naučiti. Problem sa maturama i izpitnim rokovima što se na njima traži ono što se nije učilo u redovnoj školi te se mora ići na pripreme. Svaki test izaziva frustraciju kod normalnog učenika, pa dijelom i kod apsolutnog propaliteta kojemu je svejedno što će dobiti, Problem je što se forsira gimnazija i traži se 5,0 i dosta tih petica je nategnuto, suludo je ovo provođenje "kurikularne reforme" a ista će srozati znanje. učenici moraju biti svjesni da neke stvari moraju naučiti napamet iz knjige a ne samo surfati gradivi po tabletu. katastrofalni rezultati bit će vidljivi za 8-10 godina kad se vidi zlodjelo sadašnje garniture u ministarstvu prosvjete. Ja sam nakon 8 razreda se upisao za vodoinstalatera, slučajno sam bio prva generacija Šuvarove reforme te smo svi koji smo upisali zanat i koji su htjeli u tehničku školu išli zajedno i nakon dvije godine ja sam kao odličan učenik otišao u tehničku, mnogi koji su u prvoj godini upisali tehničku radi ocjena otišli su u zanat ( jer nakon 8-og razreda djeca ne znaju što žele i roditelji ih usmjeravaju), nakon srednje škole upisao sam strojarstvo i u roku bez problema završio fakultet. Djeca ne smiju imati osjećaj da neka lošija godina ili izpit su katastrofa, u načelu svaki izpit je veća ili manja frustracija što je i normalno.

VL
VJ
vjernicibrkićlucićitomašević
10:29 12.06.2019.

kako da ne,preopterećeni su od posla kao prije 40 godina,muzu krave,rade oko sijena i još ih se tjera u školu. dolaze na psihijatriju jer ne znaju što će od puste objesti,vide da u društvu najbolje uspjevaju oni koji su po cijeli dan u birtijama.....nastavnici idu linijom manjeg otpora i svakome daju ocjenu koju želi jer ne žele na sebe preuzeti odgovornost da su djece poslali u neku obrtničku školu u kojoj su danas mahom asocijalna djeca.........prije su obrtničke škole završavali normalni ljudi a danas su to svratišta za najgore od najgorih....

VL
LA
larala
11:46 12.06.2019.

djeca postaju frustrirana poput njihovih roditelja.. velika većina njih ništa ne radi cijelu godinu i onda bi na kraju svi željeli 5 a, ovaj nakaradni sustav im to omogućava. da se ući cijelu godinu ne bi pucali po šavovima, žalosno ali istinito

VL
Avatar Kaladin
Kaladin
11:04 12.06.2019.

Roditelji su i inače u životu (a posebice majke) kreatori mnogih pozitivnih i negativnih psihičkih stanja. I to je tako uvijek. Nitko ti ne može dat podršku kao roditelji, ali nitko te ne može ni sje.at kao oni.

VL
Avatar Keep_calm
Keep_calm
10:22 12.06.2019.

Srednja škola bi trebala biti igraonica? I to će onda biti "škola za život"? Hoće, ako planirate da će roditelji izdržavati tu djecu do smrti. Malo se informirajte o tome kako se školuju djeca u npr Južnoj Koreji, pa onda probajte reći nešto o "pritisku".

VL
GV
golub Vaso
11:48 12.06.2019.

najbolje da učenici sami sebe ocjenjuju, sve ide prema tome

VL
MA
marina58
10:50 12.06.2019.

Roditelji koji cijelo djetinjstvo rade sve umjesto djece, koji ih ne odgajaju odmalena da budu samostalni i rezultate postižu svojim trudom, sad nakon 18 godina traže uspjeh u vidu odlične mature ili upisa na željeni faks. Pa nije ni čudo da djeca puknu. S druge strane u Japanu se djeca i ubijaju zbog "neuspjeha" na ispitima. Ali sudeći po tome gdje je na ljestvici uspješnosti u svakom pogledu Japan, a gdje mi, čini mi se da su ciljevi njihovih maturanata puno konkretniji i korisniji.

VL
KM
ko_munjara
10:01 12.06.2019.

Škola nikad nije ni bila izvor zadovoljstva, ali ovo u što se pretvara je potpuno nehumano.

VL
DU
Deleted user
10:05 12.06.2019.

Juga i Stipe Šuvar zakon.Danas djeca i školi ne nauče ništa osim kako maltretirati vršnjake.Izađu iz škole bez ikakvog osnovnog znanja i opće kulture

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.