Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK POLOŽAJ

Prosvjed socijalnih radnika: 'Nemamo nikakvu sigurnost, pod velikim smo stresom'

Prosvjed socijalnih radnika u Zagrebu nakon jučerašnjeg ubojstva njihove kolegice u Đakovu
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/22
10.07.2019.
u 13:02

Premijer Andrej Plenković i ministrica Murganić primit će u 12.30 sati predsjednika Komore socijalnih radnika Antuna Ilijaša te predstavnike Udruge socijalnih radnika i Sindikata zaposlenih u djelatnostima socijalne skrbi.

Socijalni radnici prosvjedovali su ispred resornog ministarstva gdje su poručili kako rade pod stresom te da nemaju nikakvu sigurnost. Preko društvenih mreža dogovorili su se da na posao dođu u crnini te da se svi koji to mogu okupe pred Ministarstvom u 12 sati i 10 minuta, u vrijeme kad se jučer dogodila pucnjava u Centru u Đakovu.

Cilj je  upozoriti na težak položaj u kojem se nalaze te žele da ministrica za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, podnese ostavku.

– Borimo se i pod velikim smo stresom, a nemamo nikakvu sigurnost – kažu socijalne radnice, prenose 24 sata.

Premijer Andrej Plenković i ministrica Murganić primit će u 12.30 sati predsjednika Komore socijalnih radnika Antuna Ilijaša te predstavnike Udruge socijalnih radnika i Sindikata zaposlenih u djelatnostima socijalne skrbi, pišu 24 sata.

Podsjetimo, Andrija D. jučer je ušetao u Centar za socijalnu skrb u Đakovu i prvo je pucao u socijalnu radnicu Blaženku Poplašen. Na mjestu ju je ubio, a nakon toga je ranio pravnika Ivana Pavića. Kako javljaju iz KBC-a, pravnik je nakon operacije i dalje u teškom stanju. Nakon toga Andrija D. dao se u bijeg. Policija je nešto prije 20.30 objavila kako je napadač pronađen i uhićen

Prosvjed socijalnih radnika u Zagrebu nakon jučerašnjeg ubojstva njihove kolegice u Đakovu
1/21


 

Komentara 17

ZA
zadranin25
13:36 10.07.2019.

uglavnom neradnici...

ST
stric8
13:27 10.07.2019.

... pod stresom su i radnici u trgovinama ... rade sve blagdane i praznike , napadaju ih drogirani pljačkaši a dobivaju tek 50% vaše plaće....

IG
igorri2
13:29 10.07.2019.

Da ste ikom pomogli osim što.dlobivate velike plaće za nerad i aroganciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije