Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOP GOVORU MRŽNJE

Na prosvjed protiv Beljaka u Samobor u nedjelju stižu autobusi iz četiri grada

Herman VukuŠiĆ, Ivica TuriĆ, Željko Baća
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
04.02.2020.
u 20:15

Dr. Herman Vukušić, jedan od osnivača Zajednice, kazao je da se u zemlji stvara klima da se sve što je domoljubno “automatski identificira i poistovjećuje s ustašlukom”.

Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a jučer je na tiskovnoj konferenciji pozvala na prosvjed “Stop govoru mržnje i međusobnoj netoleranciji”, koji će se održati u nedjelju u 12 sati na glavnom gradskom trgu u Samoboru.

Kako navode organizatori, skup je potaknut “serijom uvredljivih i nasilnih izjava gradonačelnika Samobora i predsjednika HSS-a, Krešimira Beljaka, ali je konačni cilj skupa zaustavljanje govora mržnje između različitih društvenih i političkih skupina te razvoj njihove međusobne tolerancije”.

Dr. Herman Vukušić, jedan od osnivača Zajednice, kazao je da se u zemlji stvara klima da se sve što je domoljubno “automatski identificira i poistovjećuje s ustašlukom”.

– Istodobno, drugi totalitarni režimi i njihovi simboli koji su još ne tako davno odnijeli mnoge živote u Hrvatskoj ističu se u prvi plan kao perfidna provokacija, poput isticanja zastave bivše države u Rijeci. Ta klima je praktično građanski rat bez pucanja – kazao je Vukušić, dodajući da očekuje veliki odaziv, s obzirom na to da Facebook-grupa “Branitelji protiv Beljaka” broji 2200 članova te da je organiziran besplatan prijevoz autobusima iz četiri grada – Zagreba, Splita, Osijeka i Bjelovara.

Spomenutu je grupu formirao još jedan liječnik, dr. Hrvoje Tomasović, koji kaže da organizatori žele potaknuti institucije da protiv Beljaka podignu kaznenu prijavu po službenoj dužnosti.

Ključne riječi

Komentara 17

RE
reckakultura
20:22 04.02.2020.

Za vrijeme prosvjeda ne ostavljajte u autobusu mobitele, MP3-ce i koejakve gadgete, jer će Beljo sigurno svratiti u rutinsku kontrolu.

Avatar Vlad korbač
Vlad korbač
07:24 05.02.2020.

Nikad, a baš nikad neće prestati automatsko poistovječivanje i identificiranje domoljublja sa fašizmom i ustašovanjem, odnosno prestat će kad prostore cjelog brdovitog Balkana (u koji i Hrvatska po mentalitetu spada - sviđalo se to nekima ili ne) strefi neki asteroidoid promjera 2 km. Isto se odnosi i na svaku kritiku HDZ političara i od njih postavljenih dužnosnika zbog korupcije, prekomjerenog na kvadrat razbacivanja novca poreznih obaveznika na raznorazna nepotrebana luksuziranja, nepotizam i klijentelizam koji se automatski proglašavaju; jugonostalgijom, ljevičarenjem, partizanštinom, komunizmom, srbiziranjem, četnikovanjem,,,,,,,,,, i antihrvatstvom,,, baš kao što se isto u 2 navrata dok je SDP na vlasti bio, proglašavalo HDZnjarem, desničarenjem, katolibaniranjem,,,,, i ustašovanjem. Sviđalo vam se to ili ne, kako god da okrenete, Balkan i balkanska NETOLERANCIJA i mržnja prema svakom tko misli drugačije, je naša sudba dok god nas bude.

DD
dr dragon
23:10 04.02.2020.

Hss ovci imaju debele živce kada mogu tako dugo trpjeti ovog zalutalog zgubidana. Mislim da je Beljak zaslužio počasno mjesto u sdp u i partizantsko odlikovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije