Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRINTAO NOVAC KUĆI

Na prostitutke potrošio oko 85.000 kuna lažnog novca. Sudac šokiran: 'Slijepac vidi da nisu prave'

Coronavirus - Sex work
SEBASTIAN GOLLNOW/DPA/PIXSELL
05.02.2021.
u 18:52

Jedna od seksualnih radnica rekla je da je primjetila da nešto nije u redu s novcem kada je sljedeći dan pokušala položiti novac u banku

Zašto ste uopće printali ove novčanice? Svaki slijepac može vidjeti da nisu prave - čudio se sudac Lucius Hagemann u Baselu na suđenju 50-godišnjaku koji je zbog prevare i krivotvorenja novca zaradio tri godine uvjetne kazne. No, unatoč činjenici da je novac bio toliko loše krivotvoren da je dio novčanica tiskan i naopako, 50-godišnjak je uspio novac upotrijebiti u dva navrata.

Muškarac je njima u lipnju i listopadu 2019. platio prostitutkama za seks. Prvi put platio je 2000 eura, a drugi put koštao ga je 10.000 franaka, što čini ukupnu vrijednost oko 85.000 kuna.

Jedna od seksualnih radnica rekla je da je primjetila da nešto nije u redu s novcem kada je sljedeći dan pokušala položiti novac u banku, ali bankomat nije prihvatio novčanice. Tada je shvatila da novčanice eura "izgledaju čudno", te je otišla u policiju, javlja Local.

“U stanu je bio mrak, zavjese su bile zatvorene. Novčanice su stvarno izgledale stvarne. Tek kad ih kasnije bankomat nije prihvatio, primjetila sam da je krivotvoren - rekla je 39-godišnjakinja na Baselovom kaznenom sudu.

Što se tiče druge prilike, muškarac se branio da mu je žena nakon seksualnog odnosa ukrala 10.000 CHF iz kuće, da bi kasnije shvatila da je novac lažan.

Ključne riječi

Komentara 22

DO
DocSlav
00:04 06.02.2021.

Printao novac kod kuće, a ne kući. To je ispravno, naučite se dragi novinari i ostali u VL!!!

TK
Trkaci_konj
23:04 05.02.2021.

šta je radio za 10k franaka majketi.. Bolje da ne znam

Avatar gulag
gulag
04:51 06.02.2021.

Seksualna radnica!?? To se tako sad zove?? Čini mi se da to u žargonu drukčije zovemo. Puno razumljivije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije