Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet albanskom premijeru

Na privatni put u Albaniju Milanović MORH-ovim brodom i helikopterom? Evo što pišu albanski mediji o tome

Zoran Milanović
Foto: PIXSELL/Screenshot
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.08.2020.
u 11:53

U očitovanju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, Ured predsjednika navodi da je putovanje bilo "u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti"

Predsjednik Republike Zoran Milanović, kako doznaje Jutarnji list, za privatni posjet albanskom premijeru Ediju Rami koristio je 39 metara dugu motornu jahtu Hrvatske ratne mornarice "Učka" te vojni helikopter, piše u srijedu Jutarnji list.

Prema podacima s kojima raspolaže dnevnik, Ured predsjednika službeno je zatražio od Ministarstva obrane da se Zoranu Milanoviću za potrebe programa na raspolaganje stavi brod "Učka", ali nisu naveli u koje svrhe.

Brod je naručen za razdoblje od 11. do 14. kolovoza za putovanje u Albaniju. Istodobno, 11. kolovoza letio je vojnim helikopterom s Hvara, gdje je ljetovao u državnoj rezidenciji, vili Kovač, do Dubrovnika, a helikopter je ponovno koristio 14. kolovoza na relaciji Dubrovnik Hvar.

Prema ovim informacijama, možemo spekulirati da se predsjednik prvo vojnim helikopterom vjerojatno prevezao s Hvara do Dubrovnika, a da se onda u Dubrovniku ukrcao na brod Hrvatske ratne mornarice i otplovio do Albanije. Pri povratku iz Albanije brod je očito uplovio u Dubrovnik, a predsjednik se potom vjerojatno helikopterom vratio u državnu rezidenciju na Hvaru, gdje je provodio odmor, navodi dnevnik.

Inače, za sat leta helikopterom potrebno je oko 800 litara kerozina, dok litra kerozina košta pet kuna, pa sat leta vojnim helikopterom košta 4000 kuna.

Najsporniji detalj u cijeloj ovoj priči jest što su iz Ureda predsjednika medije 12. kolovoza obavijestili da predsjednik boravi privatno u Albaniji s tim datumom, i to ma osobni poziv predsjednika vlade Republike Albanije Edija Rame, da bi jučer u očitovanju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, koje su poslali i medijima, naveli da je putovanje bilo "u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti".

To je sporno i Povjerenstvu pa je predsjednica Nataša Novaković Jutarnjem listu rekla da se radi o kontradiktornim informacijama, da Ured predsjednika nije priložio niti jedan dokument koji su tražili te da će odlučiti u kojem će smjeru dalje voditi predmet, donosi Jutarnji list.

Na Milanovićev put u Albaniju brodom HRM-a osvrnuo se i albanski portal DurrësLajm

"Vojni brod Učka, na kojem je bila hrvatska predsjednička obitelj, bio je usidren kraj albanske obale posljednja dva dana. Hrvatski predsjednik Zoran Milanović odabrao je južnu obalu Albanije za odmor u ovim vrućim kolovoznim danima", napisali su. 

Objavili su i fotografiju broda kraj obale Himere i naveli da je Milanović 13. kolovoza ručao s premijerom Ramom i njegovom obitelji. Fotografiju s tog ručka objavio je drugi albanski portal Faktor

Ključne riječi

Komentara 56

JA
Jania
11:22 26.08.2020.

Zanimljivo, u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti nije mu teško letjeti bivšem klijentu na naš račun, a bilo mu je ispod časti otići na konstituirajuću sjednicu Sabora u neposrednom susjedstvu.

Avatar southman
southman
11:06 26.08.2020.

I na Krk je helikopterom letio u okviru premijerskih dužnosti.

JB
JOKI_BROKI
11:05 26.08.2020.

Slucajni treba odstupiti, sa karakterom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije