Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOVORI NA SKUPOVIMA VUČIĆEVE STRANKE

Na predavanju Veselina Šljivančanina pretučeni aktivisti udruge za ljudska prava Srbije

šljivančanin
Foto: Srpska napredna stranka
1/2
17.01.2017.
u 23:55

Aktivisti Inicijative, kako prenosi N1, kažu da su ih ispred prostorija krupni mladići tukli i šutirali te im uništili dio automobila.

Na tribini u vojvođanskom mjestu Beška u organizaciji Srpske napredne stranke (SNS), na kojoj je trebao govoriti osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin, pretučeni su aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava, javila je regionalna TV postaja N1, čija je ekipa također izbačena sa skupa.

Tribina je prekinuta kada je Šljivančanin počeo govoriti i kada su aktivisti Inicijative mladih za ljudskih prava izišli ispred stola i razvili transparent na kojem je pisalo: “Ratni zločinci trebaju zašutjeti kada se progovori o žrtvama”.

Tijekom performansa došlo je do naguravanja, a okupljeni na tribini su pokidali plakate Inicijative, a njihove aktiviste izbacili su iz prostorija stranke.

Aktivisti Inicijative, kako prenosi N1, kažu da su ih ispred prostorija krupni mladići tukli i šutirali te im uništili dio automobila.

Anita Mitić iz Inicijative mladih je rekla da je svih devetero aktivista ozlijeđeno, od kojih je dvoje završilo u Hitnoj pomoći.

Na lice mjesta izašla je i policija koja je obavila očevid i uzela izjave aktivista Inicijative.

Bivši pukovnik Jugoslavenske narodne armije i osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin bio je gost tribine vladajućeg SNS-a u Beški, nakon što je prethodnog dana gostovao na skupu koju je ova stranka organizirala i u Vršcu.

Na toj tribini Šljivančanin je pred članovima stranke naglasio da je došao “da im kaže istinu”, a za vrijeme koje je proveo u zatvoru okrivio je pojedince koji su na vlast u Srbiji došli nakon svrgavanja Slobodana Miloševića 2000. godine.

Nastupi Šljivančanina u organizaciji SNS-a Aleksandra Vučića izazvali su kritike nevladinih organizacija u Srbiji.

Komentara 60

CA
Car1994
00:52 18.01.2017.

Evo susedima Hrvatima da objasnim šta se desilo: Vučku i Tomi opala popularnost, pa su se poigrali sa vozom, sa ratnom retorikom i ratnim zločincem kao govornikom. Nikada radikali iz njih nisu izašli, a ovo je sramota za moju otadžbinu. Pozdrav iz Novog Sada.

Avatar dobry
dobry
00:28 18.01.2017.

Velikoserbska demokracija...I još nešto. Dobio sam zabranu komentiranja na 2 dana (nedjelja, 15. siječanj i obrisani su mi svi komentari 7 dana unazad, samo zbog toga što sam kritizirao obnašatelje vlasti u serbiji. Na osnovu dosadašnjeg iskustva ozbiljno tvrdim da je netko od moderatora VL Pupovčev kadar, koji je specijalno zadužen da briše sve komentare koji kritiziraju velikoserbsku vlast. Mislim da sam na putu saznati tko je ta osoba.

NE
Nenadjebivi
00:16 18.01.2017.

Vučićev SNS je nastao odvajanjem od Šešeljeve Srpske Radikalne stranke i veliki dio članova SNS-a su bivši članovi i pristaše SRS-a odnosno Šešeljevi sljedbenici , mislim da nije potrebno ništa dalje da kažem .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije