Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI VAPAJ

Na posao idu mostom koji samo što se ne sruši u nabujalu rijeku

most
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
06.04.2010.
u 16:29

S mosta je u potpunosti otpala drvena ograda, a grede je odnijela voda. Nekoliko drvenih potpornih stupova popustilo je pod teretom pa se nekadašnja kolna površina iskrivila gotovo dodirujući površinu Dobre.

Pomozite nam jer drveni most samo što se ne sruši. Voda je nabujala, a on nam je i dalje jedina veza sa svijetom. Bojimo se da se netko ponovno ne utopi – očajnički su pozivali nadležne žitelji Gornjih Priselaca, nakon što je opet porastao vodostaj Dobre. Pogled na stari i dotrajali drveni most govori da je situacija i gora nego što je opisuju tamošnji stanovnici.

Na kraju svijeta

S mosta je u potpunosti otpala drvena ograda, a grede su otplovile vodom. Nekoliko drvenih potpornih stupova popustilo je pod teretom mosta, pa se nekadašnja kolna površina iskrivila gotovo dodirujući površinu nabujale rijeke. I pokrovni sloj već se počeo raspadati, a most podrhtava čim na njega kročite nogom. Na potpornim stupovima počeli su se zaustavljati dijelovi drveća koje je rijeka pokupila uzvodno. Već i prvi pogled otkriva da bi most svakog trena mogao pasti i otploviti Dobrom. No, i takav, po život opasan, most je i danas opet bio jedina prometna poveznica stanovnika s civilizacijom.

– I dalje imamo osjećaj da živimo na kraju svijeta. Usprkos molbama, zahtjevima i našim nastojanjima da odgovornima pokažemo u kakvoj situaciji živimo, ništa se ne događa. I danas smo brat i ja morali na posao preko starog dotrajalog mosta. Iako je sav promet njime zabranjen već odavno, cijela konstrukcija se nakrivila, a ograde gotovo da i nema, on nam je jedina veza. A koliko je opasno njime prelaziti, možete se uvjeriti i sami – ispričao nam je Marijan Guštin iz Gornjih Priselaca.

Sreća u cijelom slučaju je što ovakav most ne moraju koristiti djeca koja su ovoga tjedna na proljetnom školskom odmoru.

Most odnio jedan život

Ipak, u Priselcima upozoravaju da je dotrajali most početkom siječnja već odnio jedan život.

Tada je u nabujaloj vodi, nakon prevrtanja čamca, nestao Milorad Klisurić (60), radnik Vodoprivrede Karlovac, koji je s još dvojicom kolega radio na čišćenju naplavina na mostu preko rijeke. U Priselcima se nadaju da netko od njih neće biti sljedeća žrtva nečije nebrige, koja je nakaradna poput njihova mosta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije