Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lanac prostitucije

Na popisu klijenata ponovno imena poznatih političara?

'03.11.2011., Opcinski kazneni sud u Zagrebu. Ilica 207, Zagreb - Presuda Mariu Vuleticu  i sestorici za elitnu prostituciju u hotelu Esplanada.Mario je  zajedno sa sestoricom suoptuzenika od lipnja d
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
1/4
08.08.2012.
u 11:51

Hrvatska je elita strepila zbog prošlogodišnjih uhićenja svodnika koji su starlete podvodili bogatim mušterijama. Isti bi scenarij mogao ponovo potresti zemlju

U Dalmaciji je razbijen još jedan lanac elitne prostitucije koju je, prema neslužbenim informacijama, organizirao Mario Vuletić (41), stari znanac crne kronike i represivnog sustava upravo zbog podvođenja. On je zbog identičnog kaznenog djela posljednji put uhićen prošle godine te mu se sudilo na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu zajedno s ostalima iz njegove sedmeročlane skupine.

Vratio se starom poslu

Vuletić je tada nepravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora, a njegovi jataci na uvjetne kazne, ali se brzo vratio starom poslu. Taj Dubrovčanin koji već dulje živi u Zagrebu i ovaj je put uhićen u završnici višemjesečne akcije u kojoj je sudjelovalo više policijskih uprava, a o njezinu će tijeku danas u Šibeniku detaljnije govoriti predstavnici Ravnateljstva policije, PU zagrebačke i PU šibensko-kninske.

Lani je, podsjetimo, Vuletić bio predmet interesa policije više od šest mjeseci te se na kraju doznalo da je okupio suradnike, povezao se s devet djevojaka (osam ih je bilo iz Hrvatske, a jedna iz Srbije) radi pružanja seksualnih usluga i tako ustrojio lanac prostitucije kojom je bila premrežena gotovo čitava zemlja. Kasnije se ustanovilo da je organizator posla osobno pronalazio klijente s kojima je kontaktirao telefonski ili preko interneta, te da je djevojkama organizirao prijevoz u hotele i stanove u metropoli i drugim većim gradovima.

Neke od djevojaka odlazile su bogatim klijentima na luksuzne jahte diljem obale, a za neke je bio osiguran i prijevoz avionima. Cijena usluga iznosila je od 50 do 1500 eura, a među uhićenima u Vuletićevoj grupi bila su i dvojica djelatnika zagrebačkog hotela "The Regent Esplanade" koji su djevojke puštali u sobe imućnih klijenata, a zauzvrat za svoje usluge dobivali su po stotinu kuna. Isti iznos dobivali su i ostali Vuletićevi jataci koji su automobilima razvozili djevojke mušterijama. Klijentela je bila doista šarolika – strani turisti, poduzetnici, menadžeri – a svima je bilo zajedničko da su bili jako dobre platežne moći. Slična je situacija bila i ovaj put jer je Vuletić, neslužbeno se spominje, nastavio dobro uhodani posao prema starom provjerenom receptu, ali se među klijentima spominju i imena s aktualne političke scene, što nije začuđujuće.

Panika među mušterijama

Dovoljno je prisjetiti se koliko je panike među odvjetnicima, sucima, liječnicima, političarima, sportašima... izazvalo prošlogodišnje uhićenje zagrebačkog fizioterapeuta Nebojše Perunovića Panča (62), također organizatora lanca elitne prostitucije. Iza zatvorske je brave taj vlasnik salona za masažu koji je u 20 godina karijere surađivao s mnogim sportašima, među kojima i s tenisačicom Anom Kurnjikovom, završio kao i Vuletić, za vrijeme ljetnih mjeseci, a nedugo nakon njegova pritvaranja razotkrilo se da su i djevojke koje su pristale raditi za njega bile isto tako poznate javnosti kao i njihovi klijenti. Radilo se o zagrebačkim starletama i pjevačicama u usponu, neizostavnim dekorom na kvazicelebrity okupljanjima, koje su mušterijama naplaćivale 300 do 1000 eura za seks. Suđenje Perunoviću, podsjetimo, bilo je ekspresno sazvano i okončano. Javnost je bila isključena sa suđenja upravo zbog brojnih osoba iz javnog života koje su svjedočile. Sličan scenarij mogao bi se odigrati i u slučaju ponovno uhićenog Vuletića.

Komentara 39

MA
Maroje2312
14:30 08.08.2012.

Eto i praksa dokazuje da dva zanimanja idu zajedno.

Avatar Becarina
Becarina
15:08 08.08.2012.

Imati "utjecajne"politicare kao musterije znaci:imati ih u rukama.Znaci:namanja moguca kazna.I.t.d. i.t.d.Kod nas sasvim normalna stvar.

CA
carlogiordano
12:45 08.08.2012.

zašto se prostitucija ne legalizira? ne vidim razloga, kad uglednici moraju imati mlado meso, a i sponzorušama je izvor zarade. ali, al problem je što bi onda sve bilo javno, ne bi se mogli u javnosti predstavljati kao uzorni članovi društva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije