Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz uvoza
Povratak na članak

Na policama i uvozna roba – deklarirana kao domaća?!

Proizvođači voća i povrća traže više reda na tržištu.

Komentari 8

YU
YuBastards
08:25 08.06.2019.

Domace? Kao prvo, 99% OPGa kradom nabavlja jeftinu uvoznu robu (voce,povrce,meso) na trznicama i prodaje pod svoju. OPGe treba drasticno kontrolirati, pocevsi od kontrole njihovih nasada i uzgajalista pa do kolicine robe koju potom nude. Na njivi velicine cvjetnjaka see ne moze uzgojiti 10 tona rajcice. Zatim, treba kontrolirati porijeklo sirovina od kojih OPGi rade konacni proizvod. Kobasice napravljene od mesa uvezenog iz Varsave koje su oni pak uvezli iz Cernobila,NISU domace kobasice. Trece, domace uopce ne mora biti sinonim za bolje i zdravije jer domaci ljudi itakako natapaju voce i povrce pesticidima i hrane zivotinje smjesama punima hormona i antibiotika pod parolom "budu to oni u gradu sve pojeli",tako da je to domace nerijetko i otrovnije od primjerice plasticnih rajcica iz Nizozemske uzgojenih pod plastenikom,bez sunca ali i bez prekomjernog trovanja pesticidima.

VL
TB
taras.buljba
10:56 08.06.2019.

Poznam par OPGaca koji vec godinama prodaju svoje kupljeno na zelenoj i hladnjaci.Napomena. Tko ima njivu posadjenu taj nemoze svaki dan biti na prodajnom mjestu.Toliko o postenju.

VL
DU
Deleted user
07:32 08.06.2019.

Jedini nacin da kupci kupuju domace je da cijena i kvaliteta bude konkurentna. U tom slucaju nece biti pitanja domace ili uvozno.

VL
DU
Deleted user
16:05 08.06.2019.

Lažu svi.... imam vrt- pola sjemena mi požderu voluharice, pola blitve unište mi uši i mravi.... luk mi napadne crv ( lukova mušica).. trešnje mi ofurene.... a sve to za moje potrebe... pa kako onda prežive opg- ovci?...

VL
TR
trnek505
12:33 08.06.2019.

Eeee kad bi znali kako se to voće najprije skladišti, te koliko vremena prije trgovačkih centra stoji u hladnjači, te koliko promjena temperatura promjeni prije transporta do dućana, vjerojatnost da kupite spomenuto je 0%

VL
DU
Deleted user
11:13 08.06.2019.

To jednostavno ne može biti istina, naši trgovci to nebi napravili. Oni su pod teretom premalih marži, odnedavno im je premalo skinut PDV na neke skupine artikala, sram ih je kada za ostale artikle naplaćuju za državu 25% PDV, podd stresom su jer moraju dobavljačima platiti robu i zato da bi domaće proizvođače oslobodili tog stresa prepakiravaju uvoznu robu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.