Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Na polarne ekspedicije luksuznim kruzerom građenim u Splitu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
15.05.2020.
u 19:35

Naručitelj broda je američka tvrtka Quark Expeditions. U Brodosplitu ističu da će putnici imati nevjerojatnu paletu avanturističkih mogućnosti

Novogradnja 487, odnosno “Ultramarine”, putnički brod za polarne ekspedicije, bit će porinut danas u podne u Brodograđevnoj industriji Split.

U dogovoru s naručiteljem broda, američkom tvrtkom Quark Expeditions koja je u sastavu Travelopia grupacije, simbolično će brod u more porinuti Andrea Mutak, djevojčica štićenica Anđela, udruge koja se brine o djeci najtežim tjelesnim invalidima i s teškoćama u razvoju čime se, kažu u Brodosplitu, nastoji potaknuti solidarnost, briga i uključivost za tu djecu.

Simboličko porinuće

Djevojčica Andrea porinut će plovilo teško devet tisuća tona, tehnološki vrlo napredan brod za polarne ekspedicije. Dugačak je 128 metara i širok 21,5 metara, a moći će primiti do 200 putnika u 103 luksuzno uređene kabine i u javnim prostorima o kojima će se brinuti 140 članova posade. U Brodosplitu ističu da će putnici imati nevjerojatnu paletu avanturističkih opcija.

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Šest je godina od poplave u Gunji, a 50 kuća još čeka obnovu

- Bandić, vladar koji je Zagreb zamislio kao svoj spomenik

- Dimnjak pao na automobil, vlasniku ne daju odštetu

- Pogrešni temelji hrvatskog gospodarstva – što mijenjati?

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar BarbaraKH79
BarbaraKH79
23:00 15.05.2020.

w​​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije