Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tisno oslobodilo roditelje plaćanja vrtića

Na području Općine ima 30 posto više gostiju nego lani jer su vlasnici vikendica došli u sigurniju zonu

Ivan Klarin na konferenciji za medije povodom najave gašenja TZ-a
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
18.03.2020.
u 13:31

Klarin kaže kako za prvu ruku imaju osiguranih pola milijuna kuna iz proračunske zalihe.

Općina Tisno odlučila je pomoći svojim mještanima da lakše financijski prebrode vrijeme trajanja opasnosti od koronavirusa.

Načelnik Ivan Klarin donio je odluku da roditelji, dok god su im djeca zbog ugroze doma, ne moraju plaćati vrtić. Odluka vrijedi za sve vrtiće na području Općine Tisno i za razdoblje u kojem po naputku Nacionalnog stožera civilne zaštite djeca ne pohađaju vrtiće.

Klarin kaže kako za prvu ruku imaju osiguranih pola milijuna kuna iz proračunske zalihe. 

Osim te mjere Tisno je donijelo i odluku o neplaćanju poreza na javne površine, a  svi su ugostitelji oslobođeni i plaćanja komunalne naknade s obzirom na to da je Općina od ponedjeljka donijela odluku i da se svi ugostiteljski objekti na području Općine zatvore.

- Morali smo ići na drastičnije mjere nego su u to vrijeme vrijedile za državu jer na cijelom otoku Murteru ovih dana imamo puno dnevnih migracija. Na našem području boravi jako puno i Slovenaca i Nijemaca. Prema podatcima s kojima raspolažemo u ovom trenutku je 30 posto više prijavljenih gostiju nego lani u isto vrijeme što možemo pripisati činjenici da su ljudi koji ovdje imaju u vlasništvu vikendice odlučili iz svojih zemalja doći u sigurniju zonu. A to traži i strože mjere - kaže Klarin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije