Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVA SU DELICIJA

Na plaži pronašli neobična morska stvorenja, začudili se kada su otkrili koliko vrijede

Foto: Facebook
12.09.2020.
u 09:22

Smatra se kako su to najskuplja morska stvorenja koja se mogu kupiti

Martyn Green (47) s obitelji je ljetovao na obali Welsha kada je na jednoj plaži otkrio nešto vrlo neobično.

Njegova supruga naišla je na veliko deblo koje je bilo potpuno prekriveno s tisućama nožica koje su na krajevima imale školjke, a sve zajedno izgledalo je poput nekog izvanzemaljskog bića.

Martyn je odmah snimio neobično morsko stvorenje te je otkrio da se radi o vitičarima, morskim životinjama koje su podrazred raka, a u Portugalu i Španjolskoj su prava delicija te se prodaju za 125 dolara za 500 grama.

Know how you all love things weird and wonderful. This gooseneck barnacle covered log washed up on a Welsh beach yesterday. So rare. Mesmerising to watch. Gemma Green

Objavljuje Martyn GreenNedjelja, 6. rujna 2020.

 

– Znam kako svi volite čudne i predivne stvari. Ovaj 'guščji vrat' vitičar pronađen je na plaži u Welshu. Tako je rijedak. Očaravajući za gledanje – napisao je 47-godišnjak na Facebooku gdje je izazvao čuđenje mnogih.

Kada je saznao koliko vrijede, izračunao je da je na drvetu bilo pričvršćeno najmanje 2.000 komada te da je njihova vrijednost 65.000 dolara. Smatra se kako su to najskuplja morska stvorenja koja se mogu kupiti.

Navodno su jako ukusne, a česte u španjolskoj Galiciji, području koje je poznato kao 'Obala smrti'.

 

Ključne riječi

Komentara 5

SK
strogo kontrolirani vlakovi
10:53 12.09.2020.

1. Ne u Welshu, nego u Walesu. 2. Nije prekriveno s tisućama, nego tisućama nožica. 3. Ne 2.000, nego 2 000. 4. Nije 2 000 komada, nego je riječ o čitavim životinjama. 5. Ispred "te da je njihova", "te sete se prodaju" i "te da je njihova" nedostaje zarez. 6. Sad je jasno zašto autor članka nije stavio svoje ime.

DU
Deleted user
09:51 12.09.2020.

Zbog čega sve što gmiže, puže, leti, skače, pliva, ma baš sve ljudi moraju trpati u usta?

Avatar FrenkiNino
FrenkiNino
09:32 12.09.2020.

A pošto je kilo, jel ima kakav popust na količinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije