Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE GODINE MANDATA

Na pitanje je li predsjednica Kolinda Grabar Kitarović neovisna građani su podijeljeni

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/7
10.02.2017.
u 20:25

Prvo mjesto dobrih poteza zauzela je suradnja zemalja na liniji Baltik-Jadran-Crno more i to podupire 49 posto ljudi.

I nakon dvije godine većina građana ili njih 53% smatra da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović radi u skladu s očekivanja, a da radi ispod očekivanja smatra 36% građana. Njih 8% smatra da radi iznad očekivanja dok ih 3% ne zna. Broj nezadovoljnih porastao je za šest posto, javlja Dnevnik Nove TV.

Na pitanje je li predsjednica neovisna od HDZ-a građani su podijeljeni. Da je uglavnom neovisna smatra 42% građana dok je postotak isti na odgovor kako uopće nije neovisna. Da je potpuno neovisna smatra 10% građana, a ne zna njih 6%.

39% ispitanika smatra da je učinila što je mogla kada je pitanje privlačenje stranih investicija kao dio izbornog obećanja. Da je učinila nešto ali manje nego što je mogla misli 31% ispitanika, a da nije učinila gotovo ništa misli 26% građana. 

Na prvom je mjestu loših poteza doniranje novca iz kampanje HDZ-u, pa zatim udrugama što je značilo izbjegavanje poreza. Lošim to smatra 57 posto birača. "Afera čokoladica" iz Dubrovnika nalazi se na drugom mjestu i to lošim potezom smatra 43 posto ispitanika. Putovanje u SAD za 38 posto birača loš je potez. I na kraju, uklanjanje biste Josipa Broza Tita lošim smatra 36 posto ispitanika.

Prvo mjesto dobrih poteza zauzela je suradnja zemalja na liniji Baltik-Jadran-Crno more i to podupire 49 posto ljudi. Vođenje vanjske politike podupire 45% birača, a 43% njih privremene urede. Pozivanje na Zakon o sportu i promjenama u HNS-u dobrim smatra 43 birača. I na petom mjestu je smjena Šeksa nakon utjecanja na pomilovanja što pozdravlja 41 posto birača.

>> Dvije godine mandata: Evo kako su građani ocijenili predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović

>> Grabar-Kitarović otvorila veleposlanstvo u Kuvajtu, a posjet ocijenila 'iznimno korisnim'

Komentara 22

MO
mobitel20
21:15 10.02.2017.

S obzirom na bjesomucnu besprizornu kampanju protiv Predsjednice od strane imbexsasa i raznih jugonacionalista, te s obzirom na to tko su anketari, rezultati su izvrsni. U stvarnosti su jos bolji ! A i ovaj clanak je manipulativan. Istice periferno pitanjee koje je u stvari trik pitanje. Ja podrzavam Predsjednicu, zelim da ima svoj stav, ali isto tako zelim da suradjujebsa strankom i ljudima koji su je kandidirali. Zelim li ja da bude ili da ne bude "neovisna" !? Je li pozitivno ako bi bila "potpuno neovisna" ? A ako kazemo da ne treba biti neovisna na nacin kako to postavljaju jugonacionalisti, znaci li to da je automatski ovisna u negativnom smislu!? Naravno da to ne znaci to...Zato, okanite se podmetanja, i ako vec ne zelite pomagati Drzavi, nemojte raditi podvale i prestanite manipulirati s cinjenicama.

AI
AirMax2
21:08 10.02.2017.

Najbolja ikad, kraljica naša!❤

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
21:08 14.02.2017.

Ne postoji bolja, da je nema morali bi je izmisliti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije