Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijetko u Jadranu

Na Pelješcu ulovio otrovnu žutugu ljubičastu koja ubija repom

žutuga ljubičasta
DUList
07.08.2013.
u 14:15

Ova zlokobna riba svoju hranu napada repom kojim probada žrtvu te se smatra opasnom zbog načina na koji lovi, kao i otrova koji ispušta iz repa.

U uvali Marčuleti na Pelješcu rekreativni ribar uhvatio je ribu predatora koja inače ne obitava u Jadranu, otrovnu žutugu ljubičastu, piše DUList.

U moru pored ribolovca, na dubini manjoj od metra, plivale su dvije žutuge ljubičaste, ribe nalik na ražu s dužim otrovnim repom. Rekreativac je uhvatio jednu od 5,5 kilograma, koju možete vidjeti na fotografiji DULista.

Žutuga ljubičasta obično živi na dubini do 100 metara i u moru toplijem od 19 Celzijevih stupnjeva. Ugiba čim temperatura padne ispod 15 stupnjeva. Ova zlokobna riba svoju hranu napada repom kojim probada žrtvu te se smatra opasnom zbog načina na koji lovi, kao i otrova koji ispušta iz repa. Populacija žutuga je u porastu, a njima se obično hrane morski psi, kojih je, pak, sve manje.

>>Pogledajte kako je zajahao divovsku ribu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije