Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi neslužbeni rezultati

Na osječkim izborima za mjesnu samoupravu najviše glasova HDZ-u

izbori, glasanje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
09.12.2018.
u 23:31

Prema podacima Gradskog izbornog povjerenstva, prikupljenima sa sva 42 biračka mjesta, HDZ je dobio natpolovičnu ili relativnu većinu glasova u sedam od osam mjesnih odbora.

Prema prvim privremenim neslužbenim rezultatima na nedjeljnim izborima za novi saziv vijeća osječkih gradskih četvrti i mjesnih odbora najviše glasova i najveći broj budućih vijećnika dobile su liste Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Prema podacima Gradskog izbornog povjerenstva, prikupljenima sa sva 42 biračka mjesta, HDZ je dobio natpolovičnu ili relativnu većinu glasova u sedam od osam mjesnih odbora.

Od sedam gradskih četvrti HDZ je dobio najviše glasova u njih šest, a samo u Gradskoj četvrti "Tvrđa" pobijedla je Kandidacijska lista Zorana Batnožića.

U Mjesnom odboru "Klisa" pobijedila je lista Demokratskog saveza Srba (DSS), koja je bila i jedina prijavljena lista, a na izbore na tom biračkom mjestu izašlo je samo 15 birača.

Izborno povjerenstvo izvijestilo je da je na nedjeljne izbore za osječku mjesnu samoupravu izašlo 14.690 birača, ili 16,23 posto, od ukupno 90.534 registriranih birača.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
06:10 10.12.2018.

Jakih izbora ..pustog grada ..na izbore izisli oni koji ne mogu na zapad... ...danas ce drage vodje plenkovic i novoustoliceni mladez ivan vidis razglasiti veliku pobjedu plemena hdzejaca u osijeku.. ..kako je proslo pleme hnsovaca sa dobrim pastirom.prdoljakim na celu..pastirir se bori za prava homica u zg...zauzet je...dasta je

MA
marijaqwer
07:33 10.12.2018.

Samo uhljebi su ostali u Osijeku.Pirova je to pobjeda.

OS
oszg
07:38 10.12.2018.

izlaznost na izbore dovoljno govori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije