Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠI PODACI

Na ogulinskom području samo 17 nezaposlenih osoba manje

ogulin
ARHIVA VL
12.05.2010.
u 12:31

Da se gospodarstvo na tom području još nije počelo oporavljati, govori i podatak da je prije godinu dana u evidenciji Zavoda bilo 15 posto, odnosno 251 nezaposlena osoba manje.

Po podacima ogulinske Ispostave Zavoda za zapošljavanje u tome gradu, ali i općinama Josipdol, Plaški, Saborsko i Tounj, na kraju travnja bilo je 1948 nezaposlenih - samo 17 osoba manje nego mjesec prije. Iako je riječ o smanjenju broja nezaposlenih, može se zaključiti da su te osobe zaposlene na javnim radovima koji će trajati šest mjeseci, nakon čega će ponovno biti u evidenciji HZZ-a.

Da se gospodarstvo na tom području još nije počelo oporavljati, govori i podatak da je prije godinu dana u evidenciji Zavoda bilo 15 posto, odnosno 251 nezaposlena osoba manje.

U travnju se 113 osoba prijavilo u evidenciju nezaposlenih, što je u odnosu na ožujak, kada su se u Zavod prijavile 102 osobe, povećanje od 11 posto. Povećanje je to i u odnosu na lanjski travanj. Od novoprijavljenih najviše je osoba iz nekog oblika radnog odnosa - 87, nakon redovnog se školovanja prijavila samo jedna osoba, a njih 25 prijavilo se na burzu nakon što su više godina bili bez posla.

Loše je što je u travnju više osoba ostalo bez posla nego onih koji su dobili radno mjesto. Od 130 osoba koje su u travnju odjavljene iz ogulinske Ispostave Zavoda za zapošljavanje, 71 osoba, odnosno 55 posto, dobila je posao - samo pet na neodređeno vrijeme. Velik je postotak, čak 59 osoba, koje su odjavljene iz drugih razloga, uglavnom zbog nepridržavanja zakonskih odredbi o javljanju u Zavod. Pet je osoba zaposleno prvi put, a posao su dobile i 32 žene. Najviše je nezaposlenih u Ogulinu, 1059, a najmanje u Saborskom, 70. Bez posla je najviše kvalificiranih radnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije