Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD MONULATA

Na novinarskom zadatku preminuo fotoreporter Jutarnjeg lista i Cropixa Srđan Vrančić

Foto: CROPIX
1/3
17.05.2022.
u 17:41

Dobitnik je Velebitske degenije (2020), za podvodne ekološke fotografije i izvještaje, kao i najbolje sportske fotografije Zbora fotoreportera (2014)

Poznati fotoreporter Jutarnjeg lista Srđan Vrančić Vrana iznenada je preminuo u utorak u 57. godini života na novinarskom zadatku kod Konavla, gdje je ronio u sklopu istraživačko-novinarskog projekta proučavanja podmorja Scuba Skener.

Vrančić se isticao kao fotograf, novinar i urednik koji je izvještavao sa svih ratišta u Domovinskom ratu, a ekskluzive je donosio i iz Afganistana, Libije, Sirije, Krima, Kosova, Ukrajine...

Vrančića je na novinarskim terenima krasila iznimna hrabrost koja je često bila i neshvatljiva. Bio je dobri duh i veseljak s izraženim instinktom za solidarnost i pravdu te je ostavio neizbrisiv trag u epohi hrvatske reporterske fotografije.

Izvještavao je i s brojnih sportskih događanja poput Olimpijskih igara u Torinu 2006. godine, Formule 1, svjetskih i europskih prvenstava u nogometu, kao i prvenstva u skijanju St. Moritz, Bormio, Santa Caterina, Schladming.

Vrančić se bavio i podvodnom fotografijom te je bio strastveni ronilac. Prošle je godine pokrenuo projekt Scuba Skener u sklopu kojeg je objavljivao nikad viđene fotografije jadranskog podmorja.  

Dobitnik je Velebitske degenije (2020), za podvodne ekološke fotografije i izvještaje, kao i najbolje sportske fotografije Zbora fotoreportera (2014).

Njegove su fotografije bile izložene u brojnim muzejima.

Komentara 9

Avatar ilegalac
ilegalac
18:05 17.05.2022.

Nekidan sam ga gledao kako se sprema na put trpajući gomilu opreme u vozilo. Bio mu je to, nažalost, put bez povratka. RIP majstoru fotografije. Sućut njegovoj obitelji, suradnicima.

CA
Cambridge
17:07 17.05.2022.

Ovo je stvarno tragedija. Vrhunski fotoreporter i sportas. Sucut obitelji, prijateljima i suradnicima.

NE
neberemed
17:20 17.05.2022.

kod monulata?valjda molunta,spokoj mu duši

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije