Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSAM PUTNIKA SPAŠENO

U Njemačkoj izgorio hrvatski autobus: Ostala samo olupina

Izgorjeli bus u NJemačkoj
Foto: Aaron Klewer/DPA/PIXSELL
23.09.2019.
u 11:16

Za putnike su osigurali drugi autobus koji ih je ujutro pokupio...

Ukupno osam osoba i njihova prtljaga spašeni su na autocesti A8 između čvorova Pforzheim-Nord i Pforzheim-West u noći s nedjelje na ponedjeljak. Riječ je, naime, o požaru motora u autobusu hrvatske kompanije Črnja Tours, od kojeg je na kraju nije ostalo ništa.

U tom je trenutku bilo osam osoba u autobusu, od kojih dva vozača i šest putnika. Jedan od vozača autobusa, kako piše njemački portal 24vest.de, primijetio je crni, gusti dim koji izlazi iz motora te se zaustavio sa strane na zaustavnom traku, rekla je policija na konferenciji za medije.

Policija ne zna još točan uzrok požara, ali se nagađa da je riječ o tehničkom kvaru. Putnici su putovali iz Münchena prema Karlsruheu. Autocesta A8 do ranih jutarnjih sati bila je zatvorena, dokle god vatrogasci nisu ugasili i očistili područje požara. Za putnike su osigurali drugi autobus jer je od njihova prvotnog prijevoza ostala samo olupina.

Vlasnik Igor Črnja potvrdio je za 24 sata cijelu situaciju te kazao kako je autobus bio star tri godine. Svi su putnici evakuirani, a prtljaga spašena..

Komentara 3

KO
Kopreinitz
12:04 23.09.2019.

Platit ce osiguranje, ako je bio dobro osiguran za ovakve slucajeve.

AA
aabbcc
12:30 23.09.2019.

bio star tri godine.__ko je proizvodjac takvih autobusa i zasto ga kriti ?

BA
Barbasmora
16:05 23.09.2019.

Srecom svi prezivjeli avanturu u balkanskom autobusu! Velika srica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije