Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠEN OČEVID U BILJU

U eksploziji kuće preminuo poznati osječki sportaš. Shrvani kolege: 'Ovo je veliki gubitak'

Bilje
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL/Suzana Lepan Štefančić
1/12
01.04.2022.
u 13:17

Na mjestu tragedije su rodbina i pas koji je preživio eksploziju jer je bio u dvorištu

Završen je očevid u Bilju na mjestu eksplozije kuće. Uzrok je požara curenje plina iz plinske boce, prema prvim informacijama. Boca nije eksplodirala, kako neslužbeno doznajemo. 

U eksploziji je smrtno stradao Duško Gages, rođen 1975., koji se natjecao u preponskom jahanju. 

Na mjestu tragedije su rodbina i pas koji je preživio eksploziju jer je bio u dvorištu. Jedan pas u kući je stradao.

Čula se jaka detonacija. Prvo sam pomislila da je bomba. Izašla sam van i nikoga nije bilo, ništa se nije vidjelo. Nakon pet minuta čula sam sirene – kazala je susjeda te dodala kako je potom vidjela da dolaze vatrogasci i hitna. 

– U momentu je jedan televizor prestao raditi, a jedan je radio. Nakon izvjesnog vremena nestalo je struje, noćas negdje oko pola 3 je došla – dodaje. 

Čovjeka koji je stradao, navodi, poznavala je, kao i njegovu majku. – Žao mi ga je, sam je živio. Mislim da je njegova djevojka živjela pored njega. Mislim i da ima sina iz prvog braka - rekla je susjeda. 

Duško Gages bio je poznat u konjičkom svijetu u Hrvatskoj, ali i u Europi. Radio je s konjima i natjecao se, pričaju nam, u Belgiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, no uvijek se vraćao u svoju Slavoniju

– Nikakvog straha od konja nije imao, uzjahao bi i crnog vraga. Za konjički je sport ovo zaista veliki gubitak – poručuju kolege.

Kao član Konjičkog kluba Osijek, osvojio je 2014. godine Zimski kup Slavonije i Baranje u preponskom jahanju. No, to je samo jedan od njegovih trofeja... 

Posljednjih godina bio je i član Konjičkog kluba Dunavski raj iz Vukovara.

Ključne riječi

Komentara 1

BL
blekpanther
14:29 01.04.2022.

Pokoj duši pokojniku! Ali rodbina i pas na dvorištu! Šta je pjesnik htio reći?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije