Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Na Mamića pucano iz maloga kalibra, policija traga za počiniteljima

Zdravko Mamić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
23.08.2017.
u 12:44

Po riječima policijskog dužnosnika bliskog istrazi, na lokaciji na kojoj je ranjen u utorak Dinamov savjetnik pronađena su dva zrna od metaka kalibra 7,65 milimetara koji se koristi za male pištolje za ''nužnu obranu''

Istražitelji su na mjestu napada na Zdravka Mamića u zaseoku Vidovićima nedaleko od Tomislavgrada pronašli dva zrna koja su ispaljena iz vatrenog oružja maloga kalibra, a za počiniteljima se još uvijek intenzivno traga, potvrdili su u srijedu za Hinu policijski izvori u Hercegbosanskoj županiji.

Po riječima policijskog dužnosnika bliskog istrazi, očevid je na lokaciji na kojoj je ranjen u utorak Dinamov savjetnik završio sinoć oko 19 sati, a pronađena su dva zrna od metaka kalibra 7,65 milimetara koji se koristi za male pištolje za ''nužnu obranu'' ili pak za pištolj strojnicu marke škorpion. Jedno od zrna otkriveno je u jednoj od obližnjih kuća, a drugo u Golfu 7.

Zdravko Mamić ranjen je iz vatrenog oružja u predjelu natkoljenice nakon što je stigao u rodno mjesto pokojnog oca kako bi mu zapalio svijeću. Nakon što mu je pružena liječnička pomoć u Domu zdravlja u Tomislavgradu, Mamić je svojim automobilom otputovao u Zagreb, gdje je primljen u KB Sveti Duh.

Zdravko Mamić
1/15

U istrazi su uz Mamića, njegovu suprugu i vozača, koji su vidjeli dvije osobe kako bježe nakon pucnjave, ispitani i drugi svjedoci, uglavnom rodbina koja se okupila na godišnjicu smrti Mamićeva oca.

Prema istome izvoru, policija analizira i moguće smjerove bijega počinitelja napada. Mjesto na kojem je izvršen napad na Zdravka Mamića nalazi se na vrlo nepristupačnome terenu. Zaseok Vidovići u mjestu Zidinama kod Tomislavgrada u neposrednoj je blizini granice s Republikom Hrvatskom.

Zdravko Mamić
1/13

Komentara 34

ST
stefj
14:01 23.08.2017.

7.65 malokalibarski? Koliko se sjećam malokalibarska municija je tamo negdje 0.22 inča iliti 5.58 mm... Novinar misli da ako je pištolj mali, odmah je i metak malog kalibra :)

DU
Deleted user
13:23 23.08.2017.

Baš novinar zna, što je kalibar!

BE
blaz.elrat
13:35 23.08.2017.

To je strašno!Možemo se samo pitati,tko je sljedeći?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije