Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Na livadi ostavili kujicu s ogromnim tumorom, spasili je volonteri

Foto: Privatni album
1/6
14.02.2020.
u 18:43

Otišla sam po nju jer ne mogu samo gledati, iako su nam računi blokirani, iako smo dužni više od 55 tisuća kuna, kaže Snježana Skoko iz udruge Čarlijevi anđeli

Fotografija psa ostavljenog na izletištu Ljeskove vode, dvadesetak kilometara udaljenom od Slavonskog Broda, još jednom je ukazala na svu ljudsku bešćutnost. Da nije slučajno pronađena, ugibala bi u mukama jer si sama ne bi mogla pomoći.

Malena pekinezerica teška tek pet kilograma na tijelu ima ogroman tumor. Nije on nastao preko noći, netko je gledao kako taj tumor raste i nije joj pomogao. A onda ju je samo izbacio.

– Otišla sam po nju jer ne mogu to gledati. Iako su nam računi blokirani, iako smo dužni preko 55 tisuća kuna. Iako je svima i dalje stalo, a svi samo dojavljuju, nitko ne bi zasukao rukave i odrekao se bar mrvice svojeg vremena i pomogao – kaže Snježana Skoko iz udruge Čarlijevi anđeli.

Foto: Privatni album

 

Voljela bi, dodaje, da joj netko pokuša objasniti kako se to sve dogodilo, da joj objasni puno sličnih situacija koje su postale svakodnevica.

– Zar je tako teško biti čovjek? Za je ova mrvica nakon svih godina odanosti i sve ljubavi koju je pružala zaslužila da ju odbace? Nije čipirana, nije sterilizirana, puna je dredloksa, buha i krpelja – pita se S. Skoko. Sigurna je da netko zna čija je to kujica, ali šuti. I dok svi budu šutjeli, kaže, borit će se s vjetrenjačama i ništa se neće promijeniti.

Kujica je pod nadzorom veterinara, jede i za sada je sve u redu. Ima oko deset godina, a unatoč svemu umiljata je i zahvalna za sve što je dobila. Kad bude spremna, čeka ju teška operacija. A volonteri Udruge trebaju pomoć kako bi pokrili troškove i ove operacije. Pomoći im možete uplatom na račun Udruge, IBAN HR8323600001102635027, uz naznaku "Mrva s Ljeskovih voda". A kako napreduje oporavak kujice možete pratiti i na Facebook stranici.


 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:20 15.02.2020.

nađu nekog šugavog cucka kakvih je na tisuće u zemlji, donesu ga doma i to im skuži kao izgovor za jadanje.... dužni 55 tisuća, nisu ovo nisu ono... ko da prije 30 ili 50 godina nije bilo bolesnih pasa... za to postoje šinteri koji ih uspavaju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije