Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČIN

Na leđima im palio hrvatsku zastavu te ih tjerao da je jedu

Zastava Republike Hrvatske vijori na vjetru
Srecko Niketic/PIXSELL
23.03.2021.
u 08:06

Zarobljenike su, tereti ih se, udarali kundakom pušaka i čizmama po tijelu i glavi, a neki pripadnici ove skupine pucali su u zavezane zarobljenike

Državljani Srbije (54) optužen je za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima, a optužnicu je protiv njega podnijelo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Tereti ga se da je bio pripadnik srpske paravojne skupine koja je 31. kolovoza 1991. u Doljanima, nakon što su zarobili pripadnike hrvatske policije, četvorici od njih rekla da se skinu u donje rublje

Potom su im naredili da legnu na cestu glavom okrenutom prema tlu. Žicom su im vezali ruke i zatim na njihovim leđima zapaliti hrvatsku zastavu. Kada zastava nije htjela gorjeti, počinitelji su je trgali na komade te su zarobljene hrvatske policajce tjerali  da je jedu. Zarobljenike su, tereti ih se, udarali kundakom pušaka i čizmama po tijelu i glavi, a neki pripadnici ove skupine pucali su u zavezane zarobljenike. Odmah su  ubili dvojicu, jedan je preminuo od teške i po život opasne ozljede, a jedan je preživio i zadobio teške ozljede.

Inače, za ovaj zločin već postoji presuda jer je u ožujku 2019. na zagrebačkom Županijskom sudu zbog sudjelovanja u ubojstvu trojice hrvatskih policajaca na 12 godina zatvora u odsutnosti osuđen Stojan Vujić. Bio je optužen da je 1. rujna 1991. nakon minobacačkog i pješačkog napada na Doljane tukao vezane zarobljene hrvatske policajce, od kojih su trojica preminula, a petorica su bila teže ozlijeđena.

Ključne riječi

Komentara 17

KU
Kultura
08:14 23.03.2021.

Bit ce presuda 2-3 godine zatvora ali srecom tu je covjek koji ce to rijesit. U najgorem slucaju da se kazna odsluzi u srbiji i da ne budu duze od godine u zatvoru.

MM
mmaraci4
09:19 23.03.2021.

Dobit će manje nego Mamić

DU
Deleted user
09:36 23.03.2021.

Taj će dobiti bar 20. dana pritvora , ako ćemo prema onome koliko su dobile masovne ubojice s Ovčare i takvi slični njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije