Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOUPORABA

Na leasing tvrtke kupili plovilo koje su koristili u privatne svrhe

Dubrovnik
Grgo Jelavić/Pixsell
28.05.2014.
u 15:49

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o Hotelu Lero na čelu kojeg je do kraja 2011. bio Frano Stjepović (62)

Troje se ljudi kao odgovorne osobe u jednom trgovačkom društvu u Dubrovniku sumnjiče da su na leasing tvrtke kupili i održavali plovilo koje su koristili u privatne svrhe, čime su trgovačkom društvu nanijeli preko dva milijuna kuna štete, priopćila je dubrovačka policija.

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o Hotelu Lero na čelu kojeg je do kraja 2011. bio Frano Stjepović (62) koji je navodno potpisao ugovor o leasingu i s računa hotela podmirivao obveze vezane uz kupnju i održavanje plovila, iako mu je bilo poznato da će pravilo u privatne svrhe koristiti zamjenik predsjednika nadzornog odbora, Branko Šimec (64), jedan od najbogatijih hrvatskih dioničara i direktor Ciglane Zagreb do njezina gašenja 2011. godine.

Krajem iste godine na direktorsko je mjesto u Hotelu Lero sjela Nataša Bašić (47) koja je nastavila aktivnosti svog prethodnika. Svi troje prijavljeni su Županijskom državnom odvjetništvu, a do ovog trenutka bili su nedostupni za komentar.

>> Svoj dug od 150.000 kuna upravitelj podmirio zadružnim novcem

Komentara 3

Avatar tajar
tajar
16:11 28.05.2014.

A imali su i automobile na leasing i vozili ih privatno, pa zar nisu i njima "nanosili štetu" trgovačkom društvu?

NA
nationalgeografic
19:17 28.05.2014.

Hotel Lero poznat po mobingu,otkazima,prijetnjama,novinskim člancima,za vrijeme bivšeg direktora kojeg su radnici poštivali danas strepe za svoja radna mjesta. Česta situacija kada se bivši socijalistički direktori dočepaju hrvatskih firmi. U ovom slučaju je na djelu tipična hrvatska priča o nekompetentnojoj upravi koja nastoji baviti se turizmom a o kojem doista nema pojma. Osim što jako dobro znaju provesti svoje malverzacije.

BI
Bisera
13:31 29.05.2014.

jer je i to premijerova familija ne bi me iznenadilo da se netko i toga sjeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije