Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bit će prebačeni

Na kruzeru Grand Princess kod San Francisca 21 zaražen, svi će biti testirani

Diamond Princess
Foto: KIM KYUNG HOON/REUTERS/PIXSELL
1/4
07.03.2020.
u 07:18

Koronavirus se širi i SAD-om gdje je dosada zabilježeno 15 smrtnih slučajeva, a u petak su prvi oboljeli registrirani u šest novih saveznih država - Pennsylvaniji, Indiani, Minnesoti, Kentuckyju, Oklahomi i Nebraski

Na kruzeru "Grand Princess" kojemu je bilo zabranjeno uploviti u luku u San Franciscu 21 od 46 testiranih osoba bila je pozitivna na koronavirus pa je američki potpredsjednik Mike Pence izjavio kako će brod biti prebačen u nekomercijalnu lugu u kojoj će svih 3400 putnika biti testirano.

Od 21 osobe kod kojih je potvrđen koronavirus njih čak 19 su članovi posade.

Predsjednik Donald Trump izjavio je kako bi on osobno želio da svi putnici ostanu u karanteni na brodu, ali kako će konačnu odluku prepustiti struci.

Zadržavanje putnika na brodu na kojemu se pojavila zaraza pokazala se katastrofalnom strategijom nedavno u Japanu jer je takva odluka za posljedicu imala jedno od najvećih žarišta epidemije koja se širi svijetom.

Koronavirus se širi i SAD-om gdje je dosada zabilježeno 15 smrtnih slučajeva, a u petak su prvi oboljeli registrirani u šest novih saveznih država - Pennsylvaniji, Indiani, Minnesoti, Kentuckyju, Oklahomi i Nebraski - pa je broj saveznih država u kojoj se pojavio virus narastao na 25.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije