Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret izborima

Na Krimu Putin pozdravlja "povijesnu pravdu"

Vladimir Putin
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
15.03.2018.
u 00:30

Vašom odlukom uspostavili ste povijesnu pravdu prekinutu u sovjetsko doba, izjavio je Putin u govoru pred svojim pristašama u Sebastoplju na Krimu

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je pozdravio uspostavu "povijesne pravde", četiri dana prije četvrte obljetnice ruskog pripojenja Krima i taj događaj nazvao primjerom "prave demokracije".

"Vašom odlukom uspostavili ste povijesnu pravdu prekinutu u sovjetsko doba", izjavio je Putin u govoru pred svojim pristašama u Sebastoplju na Krimu.

Ruski predsjednički izbori će se održati u nedjelju, istog dana kada će Rusija obilježiti četvrtu obljetnicu pripojenja Krima koje je u ožujku 2014. potvrdilo stanovništvo ukrajinskog poluotoka, većinski rusofono, na referendumu koji ne priznaje međunarodna zajednica.

"Vašom odlukom pokazali ste cijelom svijetu što je prava, a ne lažna demokracija, došli ste na referendum, odlučili ste i glasali za vašu i budućnost vaše djece", rekao je Putin.

On je ipak dodao da preostaje još puno posla u razvoju Krima i Sebastopolja.

"Mi to radimo, nastavit ćemo i učinit ćemo apsolutno sve jer kada smo ujedinjeni mi smo velika sila kadra riješiti najteže probleme", naglasio je ruski predsjednik.

Komentara 27

KA
KaraMarko
05:08 15.03.2018.

Bolje i takva povjesna pravda nego koristiti "demokraciju" za pravljenje muslimanske drzave u sred njemacke. Frau Merkel nije diktator...

Avatar nekakav
nekakav
07:18 15.03.2018.

zašto pišete ukrajinski poluotok? taj poluotok je bio u sastavu rusije skoro 300 godina, a 1954.-e godine ukrajinac na čelu sssr-a ga je darovao ukrajini, u sumnjivim teritorijalnim igricama. što bi bilo, da je tito, najveći sin naših naroda i narodnosti, istru poklonio slovencima? radi krima su rusi ratovali i sa englezima (a engleska je jako jako daleko...), turcima, francuzima. radi krima je prodana aljaska amerikancima, da bi mogli rusi financirati taj rat. inače bi aljaska danas bila samo jedna u nizu autonomnih republika u sastavu ruske federacije. i amerikanci nikad ne bi bili tolko moćni kao danas. što vas rusi muče, što vam smetaju? imate li vi vaše interese? zašto smo mi u rh pristali da budemo zona američkog interesa? kakve koristi imamo od toga, zašto nismo neutralni? dal nam budu isfinancirali lng terminal na krku? neće. zašto su nam uništili sisačku željezaru (da, amerikanci su to bili...)? zašto nam ne pomognu financijski, materijalno, a ne u oružju, za čije održavanje ćemo im mi plaćati ogromne cifre? mi smo mogli barem pokušati između dviju strana jedriti, ne bi nam ništa bilo lošeg. gdje smo mi danas sa našim 'stavom'? iz novina smo saznali da smo dio koalicije za razaranje libije. čak se nismo ni javno pobunili protiv automatizma. za razliku od slovenaca. jesmo bar dobili 500 mil dolara, od onih 50 mlrd dolara koje su uzeli libiji? nismo. smeta vam putin? zovete ga putlerom? pa što niste obamu, busha? zašto putin smeta zapadu? dira u njihove interese. super

DU
Deleted user
07:03 15.03.2018.

Pa nisu Ukrajinci pripojili Krim silom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije