Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operacija potpore miru

Na Kosovo upućen 33. hrvatski kontingent. Pukovnik Radić: 'Kontingent je iskusan i spreman'

33. hrvatski kontingent upućen na Kosovo
Foto: HRZ /Marinko Karačić
1/5
11.05.2020.
u 16:51

Obilježje ove misije je što su svi pripadnici sastavnice proveli dvotjednu karantenu u skladu sa predviđenim epidemiološkim mjerama

Iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku danas je u operaciju potpore miru NATO-a KFOR u Republici Kosovo upućen 33. hrvatski kontingent.

Pripadnici su upućeni sa dva helikoptera Mi-171 Sh na čelu sa zapovjednikom zrakoplovne sastavnice 33. kontingenta pukovnikom Dubravkom Radićem, zapovjednikom 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i kapetan posade na helikopteru Mi-171 Sh.

Kontingent je ispratio načelnik stožera 93. krila HRZ-a pukovnik Boris Panić, koji je istaknuo kako HRZ u misiji u Republici Kosovo kontinuirano sudjeluje od 2009., sa ljudstvom i po dva helikoptera Mi-8 MTV1 ili Mi-171Sh.

"Kontingent je u potpunosti spreman za provedbu zadaća u području operacije i siguran sam kako će dostojanstveno predstavljati Hrvatsku vojsku i Republiku Hrvatsku u ovoj misiji“, istaknuo je pukovnik Panić

Pukovnik Radić poručio je kako je kontingent dobro pripremljen, iskusan i spreman za novu misiju.

"Obilježje ove misije je što su svi pripadnici sastavnice proveli dvotjednu karantenu u skladu sa predviđenim epidemiološkim mjerama, svi su testirani prije upućivanja i potpuno spremni krećemo kako bi dali svoj doprinos potpori izgradnje i održavanja mira i stabilnosti u Republici Kosovo pod okriljem NATO-ove operacije“, naglasio je pukovnik Radić.

Temeljna zadaća hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR, koji je razmješten na području aerodroma Slatina u Prištini, je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba.

Komentara 2

SO
Sotona
17:24 11.05.2020.

Kontingent ? pojma nemam a vjerujem da skoro svaka čitateljka isto ne zna ? Jedino ostali muški čitaoci !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije