Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Na kopnu moguće grmljavinsko nevrijeme, izdano upozorenje za nekoliko regija: 'Budite na oprezu'

Grmljavinsko nevrijeme iznad Zagreba
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
21.06.2022.
u 08:18

Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 27 i 33°C

Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije danas će biti pretežno sunčano. U ostatku unutrašnjosti, posebice u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, bit će nestabilno uz promjenljivu naoblaku te mjestimičnu kišu i grmljavinu. Lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Gorskom kotaru, Lici i u unutrašnjosti Dalmacije većinom jugozapadni. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 27 i 33 °C.

Zbog mjestimice mogućih izraženih pljuskova i grmljavine za tri regije izdano je žuto upozorenje. Riječ je o osječkoj, zagrebačkoj i karlovačkoj regiji. Naime, u svima je vjerojatnost grmljavine između 40 i 70 posto. 

Foto: DHMZ

– Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – navodi DHMZ. 

Vrijeme u srijedu

Sutra će u većini krajeva djelomice biti sunčano, posebno na Jadranu. Uz prolazno više oblaka, mjestimične kiše pa i grmljavine, ujutro može doći do nevremena, ponajprije u dijelovima središnje i istočne Hrvatske. Posebice navečer i u noći na četvrtak jače nevrijeme moguće je u najsjevernijim predjelima.

Vjetar će u unutrašnjosti biti većinom slab, uz pljuskove kratkotrajno pojačan, a na Jadranu u najtoplijem dijelu dana do umjeren, većinom jugozapadni i zapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 15 do 20°C, na Jadranu između 20 i 24°C. Najviša dnevna uglavnom od 28 do 33°C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije