Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVINA

Na Kalniku čak i zadovoljni zakonom, no nedjeljom nema kruha

19.01.2009.
u 15:27

Treće nedjelje u mjesecu diljem Općine Kalnik nigdje nije bilo za kupiti Večernjaka, a s obzirom na to da su im obje seoske trgovine, zbog novog Zakona o trgovini, toga dana zatvorene, mještani su počeli nedjeljom peći domaći kruh, a umjesto čitanja novina druže se kao preci - pripovijedaju priče, igraju društvene igre, ali i gledaju TV.

Zadovoljni zakonom
U kraju koji nedjeljom pohode brojni izletnici, nerad nedjeljom doživljen je različito. Vlasnica trgovine u središtu sela Vesna Gelemanović kaže da je sad presretna.

- U 15 godina rada dućana nisam imala slobodne nedjelje, osim Uskrsa i velikih blagdana no priznajem da ću zbog Zakona izgubiti barem mjesec radnih dana u godini - objašnjava Vesna. Radne nedjelje dijelila je s trgovkinjom, pa je sama radila tri, a Mirjana Filipašić prepuštala jednu nedjelju. Radile su svega tri sata.

- Nama promet nedjeljom nije bio veći nego ostalih dana jer smo radili od 8 do 11, zato da bi u 11 mogla, ako mi se htjelo, otići na misu - napominje Vesna.

Zakon isti za sve
Protiv toga ni mještani se nisu bunili, kažu, jer su stigli nabaviti sve što im treba. No, Vesna ne može reći da su kupci sad zadovoljni.

- Na Kalniku sada nedjeljom nema kruha, pa ispada da onaj tko ovdje živi ne treba ni jesti?! - ogorčena je vlasnica.

- Nisam protiv Zakona, no želim da se primjenjuje na sve - zašto sada kiosci smiju prodavati našu robu? Vesna otkriva da se suočavaju i s putujućim trgovcima, koji “izvjese” jeger na retrovizor i mame seljake. Protiv takvog načina trgovanja Gelemanovići su digli glas, smatrajući da trgovci u kombijima ne poštuju sanitarne uvjete.

No, od inspekcije su tek dobili odgovor da ih se ne može uloviti!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije