Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojni zapovjednik

Na jugozapadu Francuske uhićen šef baskijske ETA-e

eta
28.05.2012.
u 07:45

Uz šefa ETA-e uhićen je i njegov zamjenik. Dvojac je putovao ukradenim vozilom s lažnim registarskim oznakama

Vojni zapovjednik baskijske separatističke organizacije ETA-e uhićen je u Francuskoj, a uz njega je uhićen i njegov navodni zamjenik. Oroitz Gurruchaga Gogorza i Xabier Aramburu uhićeni su u Cauni na jugozapadu Francuske.

U vrijeme uhićenja dvojac je putovao ukradenim vozilom s lažnim registarskim oznakama, javlja BBC, a još listopadu prošle godine ETA je najavila prestanak svih oružanih napada, ali oružje koje posjeduju nikada nije predano vlastima.

Od 60-ih godina prošlog stoljeća članovi ETA-e izveli su mnoge napade u pokušaju stvaranja baskijske države, a Španjolska, SAD i EU smatraju ih terorističkom organizacijom.

Ključne riječi

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
09:25 28.05.2012.

Koji po redu - 553? ............. i što onda drugog će izabrati ................ . Ovo je demagogija, ............. nisu pojedinci bitni nego pokret i filozofija iza pokreta ............

AU
autoritet
11:52 28.05.2012.

Uhićujte, ali želju za slobodom nećete ubiti. Stoko hegemonistička

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije