Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborne promjene

Na izbore u Švicarskoj izlaze i "Slobodni mislioci"

'izbori'
''
11.10.2011.
u 23:43

U Ženevi se pojavila nova politička stranka koja je sebe prozvala "Slobodnim misliocima" (Freethinkers), a propagiraju sve što se dosad nije moglo čuti od dosadašnjih političara.

"Slobodni mislioci" (Freethinkers) su nova politička stranka iz Ženeve i propagiraju, kako im i samo ime kaže, slobodno mišljenje.

- Odlučili smo istupiti i poručiti našim političarima da je vrijeme da uvide na među glasačima postojo mnogo nevjernika - izjavio je Andreas Kyriacou, nositelj liste.

Također ističe da su ljudi nezadovoljni utjecajem crkve te njenim miješanjem u javni život.

Punim imenom "Swiss Freethinkers Association", okupljaju ateiste, agnostike, sekulariste, racionaliste, skeptike i kritičare religije. Zalažu se za slobodno mišljenje i iznose kritike na račun crkve za koju tvrde da pokušava nametnuti svoje stavove. Također prozivaju političare na neizjašnjavanje o socijalnim pitanjima i potpomognutim samoubojstvima za koje smatraju da crkva ima jak utjecaj u odgoja i obrazovanju u nekim dijelovima zemlje.

Ključne riječi

Komentara 3

PP
pp
03:12 12.10.2011.

ja se već ponadao nešto pametno, a ono samo ateisti koji žele blatit Crkvu...ja se zalažem za slobodu da se i Crkva blati, ali i svi ostali...ovo su samo sektaši koji zlorabe ime...nisu ništa bolji od onih koje bi kritizirali...bezveze...ali da nam slobode treba, treba nam...ali većinom bi ti samoprozvani \"naprednjaci\" ljevičari sekularisti i ateisti ograničavali slobodu, a zalaganje za vlastite stavove nazivali slobodom...licemjeri i zlonamjernici...

AE
anti EU
10:53 12.10.2011.

Sve manje slobode i ima u takvim zemljama. Na vlasti su totalitaristički režimi.

SI
sinaj
19:59 12.10.2011.

....iznose kritike na račun crkve za koju tvrde da pokušava nametnuti svoje stavove ____________________________ ...za razliku od nas slobodnih mislilaca koji uopće ne pokušavamo nametnuti svoje stavove. Mi samo želimo ušutkati one koji misle drugačije od nas, zato se i zovemo slobodni mislioci. Prema ovom definitivno treba biti skeptičan ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije