Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA UPOZORAVA NA INTERNET PREVARE

Na internetu našla smještaj, uplatila novac pa shvatila da je prevarena

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
18.01.2022.
u 13:28

- Savjetujemo građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija - poručili su iz policije

Htjela je naći smještaj  za odmor, no umjesto toga ostala je bez nekoliko tisuća kuna. Tako bi se u najkraćim crtama moglo opisati ono što se dogodilo 25-godišnjakinji koja je umaškoj policiji prijavila da je prevarena.

Kazala im je da je lani početkom prosinca lani  tražila smještaj te je na jednoj talijanskoj internetskoj stranici pronašla oglašivača koji joj je poslao poveznicu na poznatu stranicu za iznajmljivanje smještajnih objekata. Potom je preusmjerena na drugu internetsku adresu na kojoj se nalazio račun. Ona je na taj račun uplatila nekoliko tisuća kuna.  Međutim, kada je naknadno kontaktirala poznatu stranicu za iznajmljivanje smještajnih objekata, saznala je da je prevarena. U policiji kažu da cijeli slučaj istražuju te ponovo upozoravaju građane  da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor preko interneta.

- Građanima se preporučuje da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere da li za određeni smještaj ima recenzija korisnika. Također je potrebno pripaziti je li osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava. Ako su u mogućnosti, savjetujemo građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192 - poručili su iz policije.

VIDEO Srpska policija stalno zaprima dojave o Mateju Perišu: 'Napravili su pravu pomutnju'

Komentara 1

Avatar Cohen
Cohen
15:14 18.01.2022.

Nebulozan savjet, posao za detektivsku agenciju, a ne turista. Osobito ne u slučaju kad se smještaj rezervira u drugoj zemlji, kao ovdje.Kad vas još vode na plaćanje na drugoj stranici treba imati hakerska znanja da posumnjate u prevaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije