Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRAVILI U: EUROPSKI

EK na Instagramu bila objavila: 'Tesla je bio srpsko-američki znanstvenik'

Foto: Digital EU/Instagram
1/3
30.08.2021.
u 15:07

U međuvremenu su administratori promijenili opis fotografije pa tako stavili da se radi o ''europskom znanstveniku''

Na službenoj stranici na Instagramu programa Europske komisije 'Digital EU', inače specijaliziranoj za promociju tehnologije na području Europske unije, objavljena je fotografija Nikole Tesle s opisom koji se mnogim Hrvatima neće svidjeti. 

Naime, uputili su na njegovu veliku važnost i njegov utjecaj na svijet kakav danas poznajemo te su ga nazvali prorokom digitalnog doba, ali su ga oslovili i kao ''srpsko-američki znanstvenik''.

"Nikola Tesla bio je srpsko-američki znanstvenik, izumitelj, inženjer te futurist", naveli su na Instagramu-

Foto: Instagram screenshot

– Tesla je projektirao sustav napajanja izmjeničnom strujom (AC), koji je glavni električni sustav koji se danas koristi u cijelom svijetu. Također je stvorio Teslin svitak koji se i dalje koristi u radiotehnici", napisali su. 

U međuvremenu su administratori promijenili opis fotografije pa tako stavili da se radi o ''europskom znanstveniku'', dok je ostatak teksta ostao isti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli DigitalEU (@digitaleu)

Dva su korisnika Instagrama uočili ovu grešku te napomenuli kako se radi o 'hrvatskom znanstveniku'. 

Komentara 354

Avatar TvojUjko
TvojUjko
11:16 30.08.2021.

Tesla je bio u Srbiju ukupno 30 sati, plesali su trbusni ples pred njim sa nozevima u ustima, zicali su ga novce i ukrali mu cipele kad je vidio gdje je dosao pobjegao je nazad u Hrvatsku.

DU
Deleted user
11:01 30.08.2021.

kakve veze on ima sa srbijom? nikakve.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
13:36 30.08.2021.

Opa, europska komisija obrisala je ovaj status. Dakle utakmica između Jerusalem Posta i Europske Komisije završila je nerješenim rezultatom jedan naprema jedan 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije