Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Na INA-inoj bušotini iscurilo dva do tri prostorna metra fluida

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
05.01.2021.
u 11:43

Događaj nije predstavljao opasnost za zdravlje ljudi, a neznatan je i utjecaj na okoliš

Djelatnik postrojenja plinske bušotine nedaleko Štrukovca (BRP Zebanec 2) policiji je jučer u 20.32 sati dojavio istjecanje nepoznate tekućine. Iz dojave proizlazi da je prilikom obilaska postrojenja koje se nalazi u području zvanom Projnice djelatnik primijetio izljev nepoznate tekućine na površini od oko 500 četvornih metara.

Mjesto događaja osigurali su policijski službenici i pripadnici JVP-a Čakovec.

Tijekom današnjeg dana na mjestu događaja obavit će se očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti tog događaja o kojem su obavješteni vodopravni inspektor i inspektor za zaštitu okoliša kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

INA je danas izvijestila da su na dijelu terena udaljenom od naselja, kojim prolazi podzemni cjevovod za otpremu s bušotine Zebanec 2 prema čvoru Međimurje, lovci uočili propuštanje fluida i o tome izvijestili nadležne službe. Po zaprimanju informacije na teren su odmah izašli radnici INA-e.

Prema prvim procjenama isteklo je dva do tri prostorna metra fluida, od čega je oko 80 posto voda, a preostali dio kondenzat. Cjevovod je rasterećen i zatvoren te je time zaustavljeno daljnje propuštanje, a ujedno je zaustavljena i proizvodnja na bušotini Zebanec 2.

Mjesto propuštanja je osigurano i pristupilo se sanaciji cjevovoda po čijem završetku će uslijediti i sanacija okolnog terena.

- Događaj nije predstavljao opasnost za zdravlje ljudi, a s obzirom na manju količinu kondenzata u fluidu koji je iscurio, neznatan je i utjecaj na okoliš. O nastaloj situaciji pravovremeno su obavještene sve nadležne službe, a sama sanacija, koja je u tijeku, trebala bi utvrditi i uzroke ovog događaja,  kažu u INA-i.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije