Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE HALMED

Na hrvatskom tržištu nestašica dvaju lijekova zbog pandemije

Ilustracija
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
13.04.2020.
u 11:05

Ovoj nestašici razlog je ograničenje izvoza iz Indije i djelatnih tvari lijekova ili lijekova u potpunosti koji se uvoze inače iz Kine.

Zbog pandemije novog koronavirusa na hrvatskom tržištu lijekova evidentirana je nestašica dvaju lijekova koji sadrže paracetamol i jednog lijeka koji sadrži kombinaciju lopinavir/ritonavir za liječenje HIV-a.

Prema pojašnjenju Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode, HALMED, navedene nestašice tih lijekova trenutačno se u nas ne smatraju kritičnima s obzirom da su na našem tržištu dostupni drugi lijekovi s istim djelatnim tvarima.

Ovoj nestašici razlog je ograničenje izvoza iz Indije i djelatnih tvari lijekova ili lijekova u potpunosti koji se uvoze inače iz Kine.

VIDEO Sve o DRIVE-IN testiranju

- U skladu s razvojem epidemiološke situacije, HALMED kontinuirano prikuplja podatke te provodi analize utjecaja pandemijskog i epidemijskog širenja bolesti COVID-19 na opskrbu hrvatskog tržišta lijekovima. Napomenuli bismo dodatno da smo u stalnom kontaktu s regulatornim tijelima drugih država članica i nositeljima odobrenja čiji se lijekovi stavljaju na tržište RH kako bi se, u slučaju potrebe, provele potrebne mjere za osiguranje odgovarajuće opskrbe hrvatskog tržišta - odgovorili su iz HALMED-a. 

Ključne riječi

Komentara 15

ZV
Zvonko
12:28 13.04.2020.

Sad smo manje suvereni nego prije, jer smo svoj suverenitet prodali za JUDINE ŠKUDE. Imunološki zatvorili, Plivu prodali, INU predali Mađarima, Prvomajsku uništili, zemlju zapustili jer amo mlade istjerali, i tako nebrojeno dalje

LJ
ljeto90
11:20 13.04.2020.

Nekada smo imali Plivu??????eto nama se ne isplati ni farmaciju imati????

Avatar babinjak1984
babinjak1984
12:20 13.04.2020.

Hval lopovskom HDZ-u i Čoviću što su prodali Plivu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije