Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

VIDEO Hrebak: U novoj većini neću biti bude li u njoj Bandićevih "žetončića"

Dario Hrebak
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
21.05.2020.
u 13:30

– Očekujem da se suradnja s HDZ-om ne zadrži samo u drugoj jedinici. No u novoj većini neću biti bude li u njoj Bandićevih “žetončića” – rekao je Hrebak

Ljetni termin parlamentarnih izbora požutio je sklapanje izbornih saveza. U studiju Večernjeg lista gostovao je predsjednik HSLS-a Dario Hrebak.

Hrebak ne krije da je u pregovorima s HDZ-om otišao prilično daleko, iako ističe da su u tijeku i razgovori s nekim liberalnim opcijama. Pritom su liberali, očito, manje vjerojatna opcija, s obzirom na to da nam je Hrebak kazao kako žali što liberali na izbore neće u jednom, nego u tri različita bloka što će, kaže, dovesti do rasipanja glasova.

VIDEO: Dario Hrebak u studiju Večernjeg lista

Ponavlja kako je uvjet HSLS-a da u program nove Vlade uđe transparentnost javnih financija za sve gradove i općine u Hrvatskoj.

– Nije mi cilj da budem u Saboru i da tamo lijepo pričam, nego da se i neki od tih programa, stvari koje smo dobro radili u Bjelovaru, ispune i na nacionalnoj razini. Ako se to ne dogodi, ne moram biti saborski zastupnik – kazao je Hrebak za Večernji TV.

Očekuje da se suradnja s HDZ-om neće zadržati samo na njegovoj, drugoj izbornoj jedinici i poručuje kako je HSLS svjestan potencijala koji ima u nekim izbornim jedinicama oko Zagreba, zbog čega je uvjeren da njegova stranka može dobiti dva ili tri zastupnička mandata. Zanimljiva je i Hrebakova poruka kako u novoj većini neće biti bude li u njoj Bandićevih “žetončića”.

 

Komentara 4

KA
karinmedaje
14:37 21.05.2020.

Hrebak je prije par mjeseci govorio nešto potpuno drugačije

RZ
Rocky.Zg
14:34 21.05.2020.

Ide sa HDZom u koaliciju. I to nakon zadnje 4 godine u kojoj smo imali najkorumpiraniju vladu, i najkorumpiraniji Sabor od postojanja RH. On ide s njima, njemu to ne smeta. Što reći o takvom čovjeku ?

DU
Deleted user
14:49 21.05.2020.

Naj poštenije bi bilo da svaka stranka izađe samostalna na izbore sa svojim vlastitim programom , onda bi se točno znalo tko koliko vrjedi. Sad se opet slažu neki -sataraši-.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije